21.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportFotbalJens Lehmann, arestat pentru că a condus în stare de ebrietate!

Jens Lehmann, arestat pentru că a condus în stare de ebrietate!

Fostul portar al naționalei Germaniei, Jens Lehmann, a petrecut o noapte în arest după ce a fost surprins conducând sub influența alcoolului.

Jens Lehmann, în vârstă de 54 de ani, cunoscut pentru cariera sa la cluburi precum Schalke, Borussia Dortmund, AC Milan și Arsenal, a fost arestat după ce a fost oprit de poliție în centrul orașului Munchen. Fostul portar se afla la volanul mașinii sale personale când polițiștii l-au tras pe dreapta pentru un control de rutină, observându-i „comportamentul anormal” în trafic, conform relatărilor din publicației germane Bild.

Incidentul din Munchen și consecințele legale

Lehmann, care a strâns 61 de selecții pentru naționala Germaniei, se afla într-o stare avansată de ebrietate, polițiștii notând că acesta emana un miros puternic de alcool și că abia reușea să își mențină echilibrul. În ciuda eforturilor sale, nu a fost capabil să sufle în etilotest, astfel că a fost transportat la spital pentru prelevarea probelor de sânge, pentru a se confirma nivelul de alcool din organism.

Ca urmare a incidentului, Jens Lehmann a rămas imediat fără permis de conducere. Conform legislației germane, fostul portar riscă să fie sancționat cu o amendă considerabilă, care ar putea ajunge la 120.000 de euro. În plus, Lehmann ar putea pierde dreptul de a conduce pe o perioadă de 9 până la 12 luni, timp în care va trebui să susțină un nou examen pentru a-și recăpăta permisul.

Oktoberfest, contextul în care s-a petrecut incidentul

Incidentul în care a fost implicat Jens Lehmann a avut loc în timpul Oktoberfest, unul dintre cele mai mari și renumite festivaluri din lume, care atrage anual milioane de vizitatori la Munchen. Oktoberfest este celebrat în fiecare an pe parcursul a două săptămâni, în lunile septembrie și octombrie, și este recunoscut în special pentru cantitățile uriașe de bere consumate.

Festivalul a început în 1810, ca o sărbătoare a nunții dintre Prințul Ludwig al Bavariei și Prințesa Therese de Saxonia-Hildburghausen, și de atunci a devenit un eveniment anual major în cultura germană. Cu aproximativ 6 milioane de vizitatori în fiecare an, evenimentul are loc într-o locație din apropierea centrului orașului, numită Theresienwiese, unde se estimează că se consumă în jur de 7 milioane de litri de bere pe parcursul festivalului.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

A vrut să incendieze sediul Finanțelor Locale din Ploiești. A fost oprit la timp

Un bărbat de 57 de ani a încercat să incendieze joi dimineață sediul Finanțelor Locale din Ploiești, aflat pe Șoseaua Vestului. În timpul incidentului,...

Jucătorii lui Real Madrid au primit automobile de lux de la BMW, partenerul oficial al clubului!

Astăzi, pe stadionul „Alfredo Di Stefano”, jucătorii lui Real Madrid au primit, la alegere, automobile noi marca BMW, ca parte a parteneriatului dintre club...

Macron cere restrângerea dreptului de veto în Consiliul de Securitate al ONU doar pentru „crime în masă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri la Naţiunile Unite "limitarea" dreptului de veto în Consiliul de Securitate în cazuri de "crime în masă",...
Ultima oră
Pe aceeași temă