23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportFotbalIncidente violente în timpul meciului Real Sociedad - Anderlecht, arbitrat de Marian...

Incidente violente în timpul meciului Real Sociedad – Anderlecht, arbitrat de Marian Barbu!

Meciul din Europa League dintre Real Sociedad și Anderlecht, arbitrat de românul Marian Barbu, a fost marcat de incidente violente provocate de fanii belgieni, ceea ce a dus la o întrerupere temporară a jocului.

Furia fanilor și reacțiile autorităților

Partida a avut loc pe stadionul Anoeta și s-a încheiat cu victoria echipei belgiene, care a câștigat cu 2-1. Totuși, atmosfera de festivitate a fost umbrită de violențele iscate de un grup de suporteri ai echipei vizitatoare. Meciul a fost oprit pentru câteva minute, după ce fanii lui Anderlecht au spart geamurile de protecție și au aruncat cu scaune în direcția spectatorilor spanioli. Opt ultrași belgieni au fost arestați la pauza meciului, iar incidentul a generat îngrijorări serioase privind siguranța la evenimentele sportive.

Căpitanul echipei Real Sociedad, Mikel Oyarzabal, a criticat dur reacția UEFA, acuzând organizația că nu a acționat prompt pentru a opri meciul în momentul în care violențele au început. „Nu este posibil ca oamenii care vin să vadă meciul să facă asta cu frică sau să plece, pentru că patru idioți aruncă cu lucruri. UEFA nu a luat măsuri atunci când ar fi trebuit. Pe bancă, am început să vedem oameni în colțul tribunei rezervată familiilor ridicând brațele și alergând. Fanii belgieni spărseseră geamul și se strecurau să arunce cu lucruri pe dedesubt”, a declarat Oyarzabal, subliniind tensiunea din tribune și impactul acesteia asupra suporterilor.

De asemenea, el a exprimat indignare față de lipsa de reacție a autorităților și a subliniat că măsurile preventive ar fi trebuit să fie luate înainte de începerea meciului. Oyarzabal a sugerat că, având în vedere comportamentul fanilor belgieni, UEFA ar fi trebuit să fie mai vigilentă în ceea ce privește vânzarea biletelor și accesul suporterilor.

Real Sociedad se află într-o situație dificilă în urma acestei confruntări, iar echipa lui Anderlecht se bucură de succes, având acum șase puncte după primele două etape ale fazei principale din Europa League. Cu toate acestea, incidentele violente din timpul meciului subliniază provocările legate de siguranța spectatorilor și necesitatea ca organizațiile sportive să ia măsuri stricte pentru a preveni violența în rândul fanilor.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

O nouă ediție Tezaur începe pe 7 octombrie, cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Începând cu 7 octombrie, românii au ocazia să investească în titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, oferind dobânzi...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Probleme uriașe pentru Garth Brooks, cântăreţul country

Cântărețul country Garth Brooks, considerat o legendă în muzica country americană, se confruntă cu acuzații grave de viol! Garth Brooks este acuzat de viol Artistul este...
Ultima oră
Pe aceeași temă