20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportFotbalIanis Hagi a revenit la prima echipă al lui Rangers!

Ianis Hagi a revenit la prima echipă al lui Rangers!

După o perioadă de exil la echipa de rezerve, Ianis Hagi a fost reprimit la antrenamentele primei echipe a lui Rangers.

Ianis Hagi, mijlocașul român în vârstă de 25 de ani, a reacționat cu entuziasm după ce clubul Rangers a decis să îl reprimească în lotul primei echipe. Fotbalistul a fost exclus de la antrenamentele principale încă de la începutul acestui sezon, fiind trimis să se pregătească alături de echipa de rezerve, dar acum a primit vestea mult așteptată: va putea din nou să joace pentru formația scoțiană.

O clauză ar fi fost motivul

Potrivit publicației Rangers Review, excluderea lui Ianis Hagi de la echipa principală a avut la bază o clauză contractuală care ar fi dus la o creștere semnificativă a salariului său, de la 1 milion de euro pe an la 1,3 milioane, dacă ar fi bifat un singur meci oficial. Discuțiile dintre club și jucător s-au prelungit, dar în cele din urmă părțile au ajuns la un acord. Hagi a fost dispus să renunțe la această clauză financiară pentru a-și relua activitatea la prima echipă.

La scurt timp după ce informația despre revenirea sa a fost făcută publică, atât Rangers, cât și Ianis Hagi au confirmat împăcarea prin intermediul rețelelor sociale. Hagi a postat un mesaj scurt: „M-am întors!”, însoțit de o fotografie de la antrenamentele primei echipe.

De la începutul sezonului, Hagi a bifat doar câteva minute oficiale în tricoul naționalei României, în meciurile din Nations League împotriva Kosovo și Lituaniei. În acele partide, Hagi a adunat 27 de minute și a reușit să fie decisiv în duelul cu Lituania, obținând un penalty într-un moment-cheie al meciului.

Rangers, aflată în fața unor dificultăți legate de absențe importante în ofensivă, inclusiv jucători ca Oscar Cortes, Rabbi Matondo și Danilo, accidentați, ar putea apela la serviciile lui Hagi pentru meciul cu St. Johnstone, programat pe 6 octombrie. St. Johnstone ocupă locul 10 în clasamentul Premiership din Scoția, iar problemele de lot ale echipei lui Rangers fac posibilă o apariție a lui Hagi pe teren.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

„M-am declarat vinovat de jurnalism”, spune Julian Assange, fondatorul Wikileaks

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți că a fost eliberat după ani de încarcerare doar pentru că s-a declarat vinovat de a face...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...
Ultima oră
Pe aceeași temă