27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSportFotbalGareth Southgate ar putea reveni în Premier League! Cine e intersat de...

Gareth Southgate ar putea reveni în Premier League! Cine e intersat de fostul selecționer al Angliei

Gareth Southgate ar putea deveni antrenorul lui Everton, în urma interesului exprimat de The Friedkin Group.

Clubul Everton, din Liverpool, se află într-o situație critică, având un început catastrofal de sezon. După patru înfrângeri consecutive, echipa a obținut primul punct în etapa recentă, remizând cu Leicester, scor 1-1, în deplasare.

În cazul în care performanțele nu se îmbunătățesc, antrenorul actual, Sean Dyche, ar putea fi demis. Dan Friedkin, miliardarul britanic care urmează să preia acțiunile clubului de la Farhad Moshiri, a început să se gândească la posibilele soluții pentru banca tehnică, iar Gareth Southgate este văzut ca un favorit pentru această funcție.

Posibilitatea numirii lui Southgate la Everton

Southgate, în vârstă de 53 de ani, a fost selecționerul echipei naționale a Angliei din 2016 până în 2024. Sean Dyche, actualul anternor al lui Everton, a reușit să mențină echipa în Premier League, terminând pe locul 15.

Totuși, situația de acum este mult mai dramatică, iar Everton se află printre echipele care pot retrograda. Salariul lui Gareth Southgate nu ar reprezenta o problemă, având în vedere că Sean Dyche câștigă aproximativ 5 milioane de lire sterline pe an, sumă similară cu cea pe care Southgate o primea la națională.

Cariera lui Gareth Southgate la nivel de club a început în 2006, când a preluat echipa Middlesbrough, pentru care a jucat între 2001 și 2006. Cu toate că echipa a ajuns în finala Cupei UEFA înainte de a deveni antrenor, performanțele sub conducerea sa nu au fost la fel de strălucitoare.

Southgate a fost demis în 2009, în ciuda unui început promițător de sezon, o decizie controversată care a fost justificată prin necesitatea schimbării strategiei clubului. În schimb, la nivel de națională, Southgate a reușit să ducă naționala Angliei la două finale de Campionat European, în 2020, respectiv 2024.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...
Ultima oră
Pe aceeași temă