16.6 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSportFotbalFostul antrenor al lui Chelsea și PSG, Pochettino este noul selecționer al...

Fostul antrenor al lui Chelsea și PSG, Pochettino este noul selecționer al Statelor Unite!

Mauricio Pochettino aduce noi speranțe pentru echipa națională a Statelor Unite

Noul selecționer al naționalei de fotbal a Statelor Unite, Mauricio Pochettino, este văzut ca o salvare pentru echipa americană, care a avut o performanță dezamăgitoare în recentul turneu Copa America. Mijlocașul Christian Pulisic, care a marcat într-un meci recent cu Noua Zeelandă (1-1), speră că Pochettino va insufla spiritul de luptă necesar pentru a ridica nivelul jocului naționalei.

Un nou început sub conducerea lui Pochettino

Pochettino, cunoscut pentru succesul său la Tottenham Hotspur și Chelsea, a fost numit selecționer după demiterea lui Gregg Berhalter. Decizia de a-l aduce pe tehnicianul argentinian a fost întâmpinată cu optimism de către oficialii Federației americane, care speră că experiența și viziunea lui Pochettino vor revitaliza echipa. „Mauricio este un învingător în serie care are o pasiune profundă pentru dezvoltarea jucătorilor și o capacitate dovedită de a construi echipe coerente și competitive,” a declarat Matt Crocker, directorul sportiv al Federației americane.

Într-o perioadă în care echipa Statelor Unite a fost eliminată prematur din Copa America, Pochettino este văzut ca un factor de schimbare pozitiv. El are sarcina de a pregăti echipa pentru Cupa Mondială din 2026, care va fi găzduită de Statele Unite, Mexic și Canada. Contractul său nu a fost detaliat, dar se așteaptă ca acesta să conducă echipa până la turneul mondial.

Pochettino, care a lăsat Chelsea în mai după un sezon, a avut anterior succes cu echipe precum Paris-Saint-Germain, Tottenham Hotspur și Southampton. Reputația sa de a dezvolta jucători tineri și a construi echipe competitive a fost evidentă în parcursul său profesional, inclusiv în calificarea lui Tottenham în finala Ligii Campionilor din 2019.

Pulisic și colegii săi speră că sub conducerea lui Pochettino vor reuși să depășească obstacolele întâmpinate în ultimul timp și să prezinte o echipă competitivă la nivel mondial. Cu meciuri amicale programate împotriva Panama și Mexic în lunile următoare, echipa americană va avea oportunitatea de a începe pregătirea serioasă pentru viitoarele competiții.

Pochettino este al doilea non-american care preia conducerea naționalei după germanul Jurgen Klinsmann, și așteptările sunt mari de la acest nou capitol al fotbalului american. În timp ce Pochettino își asumă responsabilitatea de a aduce succesul dorit, echipa națională a Statelor Unite se pregătește pentru o nouă eră plină de provocări și oportunități.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

FOTO Un tânăr de 20 de ani a intrat cu mașina într-un copac. A murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în noaptea trecută în comuna Bumbești Pițic, din județul Gorj. Un tânăr de 20 de ani a pierdut...

Kelemen Hunor își explică decizia de a candida din nou la prezidențiale, după ce inițial a spus că nu o va face

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit asupra deciziei de a nu mai candida la Președinția României, explicând motivele pentru care a ales să intre...

Inundații devastatoare în Europa Centrală și de Est: Autoritățile din mai multe țări se pregătesc pentru cele mai sumbre scenarii

În urma unor inundații severe sâmbătă în zona Moldovei, cel puțin patru persoane și-au pierdut viața și mii de case au fost avariate, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă