20.2 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSportFotbalFlorian Wirtz, aproape de Real Madrid! Perez pregătește cel mai scump transfer...

Florian Wirtz, aproape de Real Madrid! Perez pregătește cel mai scump transfer din istoria clubului

Real Madrid pregătește un transfer spectaculos pentru 2025, vizând aducerea tânărului mijlocaș ofensiv Florian Wirtz de la Bayer Leverkusen, într-o mutare estimată la 150 de milioane de euro.

Dacă transferul se va concretiza, Wirtz ar deveni cel mai scump jucător din istoria clubului.

Wirtz, urmașul lui Modric la Real Madrid?

Potrivit publicației As, Florentino Perez, președintele Real Madrid, plănuiește să facă din Wirtz o prioritate de top pentru echipă, văzând în el potențialul de a deveni un lider creativ, la fel cum a fost Luka Modric. Deși stilul de joc al lui Wirtz este mai ofensiv, Perez îl consideră similar cu Modric în ceea ce privește creativitatea și impactul asupra jocului. Transferul este estimat la 150 de milioane de euro, o sumă care l-ar face pe Wirtz cel mai scump jucător din istoria „galacticilor”, depășind recordul stabilit de Eden Hazard, achiziționat pentru 120 de milioane de euro în 2019.

Mutarea este gestionată în mare discreție de oficialii clubului, iar Jose Angel Sanchez și Juni Calafat, responsabili cu strategiile sportive și scouting-ul, au urmărit îndeaproape evoluția și disponibilitatea lui Wirtz. Tatăl și agentul fotbalistului, Hans-Joaquim Wirtz, au confirmat interesul față de Real Madrid și au garantat că formația spaniolă are prioritate în fața altor cluburi interesate, precum Bayern Munchen sau Liverpool.

Wirtz, în vârstă de 20 de ani, a avut un sezon 2023-2024 impresionant la Bayer Leverkusen, reușind să înscrie 18 goluri și să ofere 20 de pase decisive în toate competițiile. Tânărul jucător german este atras de proiectul lui Real Madrid, unde ar avea șansa de a se alătura unei echipe pline de talente tinere, precum Jude Bellingham, Vinicius Junior, Eduardo Camavinga sau Rodrygo.

O mutare influențată de venirea lui Xabi Alonso?

Un alt element important în realizarea acestui transfer ar putea fi viitorul antrenor al echipei. În primăvara lui 2024, Xabi Alonso, actualul antrenor al lui Bayer Leverkusen, a fost curtat intens de Bayern și Liverpool, însă a ales să rămână la echipa germană. Cu toate acestea, presa din Spania speculează că Alonso are un acord verbal de principiu cu Florentino Perez pentru a prelua conducerea Real Madrid după ce contractul actual al lui Carlo Ancelotti va expira. Dacă Alonso va ajunge la Real Madrid, șansele ca Wirtz să fie transferat vor crește considerabil, având în vedere relația excelentă dintre cei doi la Leverkusen.

Chiar și în cazul în care Xabi Alonso nu va ajunge la Real Madrid, transferul lui Wirtz rămâne o prioritate pentru clubul madrilen. Oficialii spanioli tratează cele două afaceri separat, iar Florentino Perez este hotărât să aducă tânărul german pe Santiago Bernabeu, considerându-l un element cheie în strategia pe termen lung a echipei.

Michael Reschke, un fost oficial al echipei Bayern Munchen și expert în fotbalul german, a confirmat că Florian Wirtz ia în considerare transferul la Real Madrid. „Deși Bayern este unul dintre cele mai mari cluburi din Europa, este evident că Wirtz se gândește să semneze pentru Real Madrid”, a declarat Reschke.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Putin a ordonat atacul cu Novichok, spune agentul dublu Skripal

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal crede că președintele rus Vladimir Putin a ordonat otrăvirea sa cu Novichok, se arată într-o anchetă privind moartea...

Teodosie la ora de sport

De curând, IPS Teodosie a fost întrebat ce părere are despre mersul la sală. Înaltul prelat nu s-a sfiit să critice îndeletnicirea respectivă,...

5 simptome și 5 boli des întâlnite la secția de cardiologie

Atunci când vorbim despre boli cardiace, unele simptome sunt comune. Dacă le aveți, trebuie să vă programați la secția de cardiologie de la Clinica...
Ultima oră
Pe aceeași temă