19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSportFotbalFCSB așteaptă încă plata pentru Florinel Coman! FIFA va lua o decizie...

FCSB așteaptă încă plata pentru Florinel Coman! FIFA va lua o decizie în decembrie

Deși transferul lui Florinel Coman la Al Gharafa a fost finalizat în vară pentru 5 milioane de euro, FCSB nu a primit încă banii pentru jucătorul de națională.

În vara anului 2023, FCSB a încheiat transferul atacantului Florinel Coman la echipa Al Gharafa din Qatar, pentru suma de 5 milioane de euro. Totuși, deși termenul limită pentru efectuarea plății era 31 iulie, clubul din Qatar nu a efectuat transferul banilor în conturile campioanei României. Clubul FCSB a reclamat această întârziere la FIFA, iar forul mondial urmează să ia o decizie finală în decembrie 2024, obligând cel mai probabil Al Gharafa să facă plata.

Probleme cu transferul bancar și reacția FCSB

Potrivit oficialilor de la Al Gharafa, întârzierea plății a fost cauzată de un incident bancar. Se pare că fondurile destinate transferului ar fi ajuns într-un cont greșit, situat în Vietnam, în urma unui atac cibernetic asupra conturilor clubului din Qatar. Cu toate acestea, FCSB nu a fost mulțumit de explicațiile primite și a decis să apeleze la FIFA pentru a rezolva situația.

Coman, care a fost golgheterul sezonului 2023-2024 al Superligii, a semnat un contract pe trei ani cu Al Gharafa, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. În cei 7 ani petrecuți la FCSB, el a devenit unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei, reușind 63 de goluri și oferind 62 de pase decisive în 233 de meciuri oficiale.

În cazul în care FIFA va decide în favoarea clubului român, FCSB se va bucura de o rețetă financiară impresionantă în acest sezon. În plus față de suma primită pentru Florinel Coman, echipa a obținut venituri importante din competițiile europene și din vânzările de bilete la meciuri, depășind pragul de 10 milioane de euro încasări.

Performanțele FCSB în Europa League aduc venituri suplimentare

Pe lângă disputele financiare legate de transferul lui Coman, FCSB continuă să performeze pe plan sportiv și să își rotunjească veniturile. După o victorie importantă cu 1-0 împotriva echipei PAOK Salonic, în Europa League, echipa antrenată de Elias Charalambous are deja 6 puncte în grupă și ocupă locul 4. Acest parcurs european a asigurat echipei cel puțin 7 milioane de euro în acest sezon, o sumă ce ar putea crește semnificativ în funcție de evoluția din următoarele meciuri.

De exemplu, o victorie în Europa League este recompensată cu 450.000 de euro, iar echipa a obținut deja 900.000 de euro din succesele împotriva RFS și PAOK. În plus, locul ocupat la finalul grupelor va aduce un bonus financiar considerabil, cu șanse reale ca FCSB să se califice în optimile competiției, unde ar primi un alt bonus de 600.000 de euro.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Investiție de peste 800 de milioane de lei în modernizarea rețelelor de gaze

Guvernul a aprobat finanțarea a 18 proiecte în domeniul energiei și extinderea programului Creditul Fermierului Premierul a anunţat, în cadrul şedinţei de Guvern, că vor...

Profilele decorative, element central în designul interior modern. Cum să le alegi pe cele potrivite pentru locuința ta

În ultimii ani, profilele decorative au devenit un element cheie în designul interior modern, oferind nu doar un plus de stil, dar și funcționalitate....

Rodica Nassar îl apără pe Ciolacu după gafa lui Ciucă

„Răspuns corect. Nota 10”, este reacția deputatului PSD Rodica Nassar după ce Nicolae Ciucă, întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, pe care el nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă