20.4 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSportFotbalFarul - Universitatea Craiova 3-3. Remontada de senzație la Ovidiu! „Marinarii” ratează...

Farul – Universitatea Craiova 3-3. Remontada de senzație la Ovidiu! „Marinarii” ratează cupele europene

Farul Constanţa a remizat pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 3-3, după ce în minutul 72 conducea cu 3-0. Eroul oltenilor a fost Alexandru Mitriță, care a reușit hat-trick-ul.

Meciul etapei a 9-a din play-off-ul Ligii 1 s-a disputat la Ovidiu, între Farul Constanța și Universitatea Craiova, formații care au terminat la egalitate, scor 3-3, după o revenire de zile mari a oltenilor.

După o jumătate de primă repriză echilibrată, fără mari ocazii de gol, Farul a deschis scorul în minutul 35, după ce Louis Munteanu a transformat un penalty obținut de Luca Andronache. Farul şi-a dublat avantajul prin acelaşi Louis Munteanu, care în minutul 52 a reluat în plasă centrarea lui Ganea. Trei minute mai târziu, Farul a făcut 3-0, după ce portughezul Diogo Queiros a reluat din apropiere centrarea lui Grigorian.

După golul trei, Farul a făcut pasul înapoi, iar Universitatea a început să fie periculoasă la poarta lui Alexandru Buzbuchi, care a scos de sub transversală lovitura de cap a lui Jovan Markovic, la centrarea lui Nicuşor Bancu.

În minutul 72, Constantin Grameni l-a faultat pe Andrei Ivan în careu, iar oaspeţii au primit penalty, după consultarea VAR. Mitriţă a transformat lovitura de pedeapsă şi a dat semnalul revenirii formației lui Costel Gâlcă. În minutul 89, Raul Silva a aruncat o minge în centrul careului, Damien Dussaut a alunecat, iar Mitriţă a preluat şi a marcat.

Universitatea a continuat să atace şi în minutul 90+5 Dragoş Nedelcu l-a atacat imprudent pe Mitriţă în careu, iar arbitrul a dictat penalty, transformat de acelaşi Mitriţă (90+7), care a reuşit al doilea său hat-trick în acest campionat, după cel din victoria cu 3-1 în fața Oțelului.

După acest egal, Universitatea Craiova și-a asigurat poziția a treia în clasament. Oltenii au 41 de puncte, cu două mai puține decât CFR Cluj, ocupanta poziției secunde, care asigură prezența în cupele europene. Farul e pe patru, cu 36 de puncte.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Am ras cu vârfuri tocite la Portocala Mecanică, până când am fost noi storși

Ilustrație: Marian Avramescu Fotbaliștii Naționalei României, care s-au dovedit maeștrii la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, când aproape nimeni...

Am ras cu vârfuri tocite la Portocala Mecanică, până când am fost noi storși

Ilustrație: Marian Avramescu Fotbaliștii Naționalei României, care s-au dovedit maeștrii la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, când aproape nimeni...

Lasconi – balaurul cu două capete (unul spre dreapta și altul spre stânga)

Ilustrație: Marian Avramescu După ce a făcut baie de mulțime la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, președintele Partidului Social...
Ultima oră
Pe aceeași temă