27.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportFotbalEuropa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu 2-0, în prima manșă semifinalelor. În celălalt meci al serii, Olympique Marseille şi Atalanta Bergamo au terminat nedecis, 1-1.

Echipa antrenată de Xabi Alonso, care a cucerit pentru prima dată în istoria sa titlul în Germania, s-a impus prin golurile marcate de Florian Wirtz (28) şi Robert Andrich (73).

Finalistă în 2023, AS Roma a avut o bară la 0-0, prin Romelu Lukaku (21). Cele două echipe s-au înfruntat şi în semifinalele ediţiei trecute.

Bayer Leverkusen a ajuns acum la 47 de meciuri consecutive în acest sezon fără înfrângere (39 de victorii şi opt egaluri).

În cealaltă semifinală, Olympique Marseille şi Atalanta Bergamo au terminat nedecis, 1-1. Gianluca Scamacca a deschis scorul pentru oaspeţi (11), dar Merseille a egalat la scurt timp, prin congolezul Chancel Mbemba (20).

Olympique a fost mai aproape de victorie, având şi o bară, prin marocanul Azzedine Ounahi (73).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...
Ultima oră
Pe aceeași temă