21.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSportFotbalErik Ten Hag, demis de la Manchester United! Ruud van Nistelrooy preia...

Erik Ten Hag, demis de la Manchester United! Ruud van Nistelrooy preia conducerea ca antrenor interimar

Erik Ten Hag a fost demis de la Manchester United, decizia venind ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare și a poziției joase în clasament a echipei.

Patronul clubului, Jim Ratcliffe, a ales să încheie colaborarea cu tehnicianul olandez, iar fostul atacant legendar al clubului, Ruud van Nistelrooy, va prelua temporar postul de antrenor principal.

Sezonul 2023-2024 a început cu dificultăți pentru Manchester United, echipa aflându-se pe locul 14 în Premier League, cu un golaveraj negativ de -3, sub echipe precum Fulham, Bournemouth și Brentford. Înfrângerea recentă suferită în fața lui West Ham (1-2) a determinat conducerea să acționeze. Deși Ten Hag a reușit să câștige FA Cup sezonul trecut, acest trofeu nu a fost suficient pentru a compensa performanțele slabe din campionat și în cupele europene. În ultima perioadă, United a obținut o singură victorie în 11 partide europene, ceea ce a subliniat și mai mult problemele echipei pe plan internațional.

Rezultate sub așteptări și o nouă schimbare la Old Trafford

În perioada petrecută la Old Trafford, Ten Hag a avut parte de investiții semnificative, cheltuind aproximativ 640 de milioane de euro pentru transferuri. Cu toate acestea, rezultatele obținute nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Deși sezonul trecut United a terminat pe locul 8, o performanță salvată oarecum de câștigarea Cupei Angliei, sezonul actual a arătat că echipa continuă să întâmpine dificultăți majore.

În acest context, decizia de a încheia contractul cu Ten Hag a fost una costisitoare și riscantă. Surse din cadrul clubului susțin că ratarea calificării în Liga Campionilor pentru sezonul viitor ar reprezenta o lovitură financiară semnificativă, fapt care a accelerat decizia de a-l demite pe tehnician.

Van Nistelrooy, ales interimar pentru a revitaliza echipa

Ruud van Nistelrooy, fostul atacant de legendă al lui United, va fi numit interimar până la finalul sezonului, oferindu-i-se astfel șansa de a contribui la redresarea echipei. Cu 95 de goluri înscrise în 150 de meciuri pentru „diavolii roșii” și patru trofee cucerite la Old Trafford, van Nistelrooy este bine cunoscut de fanii echipei. Experiența sa ca antrenor principal a început în 2022, la PSV Eindhoven, unde a câștigat Supercupa și Cupa Olandei. Totuși, van Nistelrooy și-a dat demisia de la PSV cu puțin timp înainte de finalul sezonului, invocând lipsa de suport din partea conducerii clubului.

Numirea sa este văzută ca o soluție temporară, urmând ca din vară clubul să caute un antrenor de renume. Printre posibilele opțiuni pentru viitor se numără Xavi, actualul antrenor al Barcelonei, și Gareth Southgate, selecționerul Angliei, ambii având stiluri apreciate pentru reconstrucția echipelor pe care le conduc.

Van Nistelrooy va debuta în funcție miercuri, într-un meci de Cupa Ligii cu Leicester City. Ulterior, în Premier League, „botezul” său va avea loc pe „Teatrul Viselor” într-un derby cu Chelsea, un meci care va atrage atenția fanilor și a presei deopotrivă. Cu un staff parțial format din colaboratori ai fostului antrenor, van Nistelrooy are sarcina dificilă de a restabili moralul echipei și de a redresa parcursul în clasament.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Înfrângere pentru Halep la revenire! Românca a fost eliminată în primul tur la WTA Hong Kong

Dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, a fost învinsă de Yue Yuan în primul tur al turneului WTA din Hong Kong, marcând un...

Motociclist decedat în urma unui accident petrecut pe o stradă din Galați

Un accident grav s-a produs duminică pe bulevardul George Coșbuc din Galați, în urma căruia un motociclist de 30 de ani și-a pierdut viața....

Înfrângere pentru Halep la revenire! Românca a fost eliminată în primul tur la WTA Hong Kong

Dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, a fost învinsă de Yue Yuan în primul tur al turneului WTA din Hong Kong, marcând un...
Ultima oră
Pe aceeași temă