19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSportFotbalDinamo e gata să dea lovitura! Un fost fundaș de Premier League...

Dinamo e gata să dea lovitura! Un fost fundaș de Premier League e aproape să semneze cu „câinii roșii”

Dinamo pregătește două noi transferuri pentru întărirea echipei, unul dintre acestea fiind Filip Benkovic, fundaș croat cu o carieră impresionantă în campionatele de top ale Europei.

Dinamo București, prin vocea administratorului special Andrei Nicolescu, a anunțat că echipa din „Ștefan cel Mare” se află în căutarea a doi fundași pentru a-și consolida linia defensivă. Potrivit informaților oferite de către GOLAZO.ro unul dintre cei vizați este Filip Benkovic, un fundaș central croat de 27 de ani, care a evoluat în Premier League și Serie A. Dinamo își dorește să acopere două posturi considerate deficitare, cel de fundaș central și cel de fundaș stânga.

Filip Benkovic, fundaș central de picior stâng

Andrei Nicolescu a confirmat necesitatea întăririi apărării, în special în zona fundașului central stânga, o poziție unde Dinamo a avut dificultăți în ultimele meciuri. În acest context, Filip Benkovic reprezintă o soluție ideală. Crescut la academia lui Dinamo Zagreb, Benkovic a făcut pasul în fotbalul mare în 2018, când a fost transferat de Leicester City pentru 14,5 milioane de euro. Deși a început promițător, nu a reușit să se impună pe termen lung în echipa din Premier League, fiind împrumutat la mai multe echipe, printre care Celtic, Bristol City și Cardiff.

Ulterior, Benkovic a ajuns în Italia, la Udinese, însă experiența sa în Serie A nu a fost una de succes, bifând doar două meciuri pentru echipa italiană. Fundașul croat a fost ulterior împrumutat la echipe din Germania și Turcia, iar în prezent este liber de contract, ceea ce îi oferă posibilitatea de a negocia cu Dinamo. La București, el ar urma să concureze pentru un loc de titular cu Răzvan Pașcalău și Răzvan Patriche, în condițiile în care ambii titulari pe postul de fundaș central, Kennedy Boateng și Josue Homawoo, sunt accidentați.

O altă poziție unde Dinamo caută să aducă întăriri este cea de fundaș stânga, după ce Costin Amzăr a plecat în Dubai, la Al-Nasr. În prezent, singura opțiune pe această poziție este Raul Opruț, jucător transferat recent din Belgia. Nicolescu a confirmat că discuțiile cu un fundaș stânga liber de contract sunt avansate, însă nu a dezvăluit numele acestuia. „Este un jucător străin și sperăm să se concretizeze cât mai curând discuțiile”, a adăugat oficialul dinamovist.

Obiectivele lui Dinamo și situația financiară

Pe lângă transferuri, Andrei Nicolescu a discutat și despre obiectivele clubului pe termen scurt și lung. Dinamo are ca scop în acest sezon clasarea pe locurile 6-8, cu o preferință pentru locul 6. Cu toate acestea, Nicolescu a subliniat că dacă acest obiectiv nu va fi atins, nu va fi considerat un eșec major. În următorii ani, Dinamo își propune să urce în clasament, vizând locul 5 în sezonul următor și locul 3 în sezonul 2026-2027. Obiectivul principal este însă legat de sezonul 2027-2028, când se speră că stadionul Dinamo va fi finalizat, iar echipa se va putea lupta pentru titlul de campioană.

Din punct de vedere financiar, Nicolescu a recunoscut că echipa continuă să funcționeze într-un deficit, dar a precizat că acesta este mai mic față de cel din sezonul precedent. Cheltuielile clubului pentru actualul sezon sunt estimate la peste 7 milioane de euro.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Bărbat găsit decedat într-un parc din Craiova. Poliția a deschis o anchetă

Un bărbat a fost găsit decedat, marți după-amiază, în Parcul Mureș din municipiul Craiova. Poliția a fost sesizată și la fața locului s-au deplasat...

Impozitarea veniturilor excepționale, o măsură controversată: Probleme de implementare și reticență

Impozitarea veniturilor excepționale, o măsură anunțată în repetate rânduri de premierul Marcel Ciolacu, este privită cu scepticism de specialiștii în fiscalitate, potrivit portalului Termene.ro. Experții...

Rodica Nassar îl apără pe Ciolacu după gafa lui Ciucă

„Răspuns corect. Nota 10”, este reacția deputatului PSD Rodica Nassar după ce Nicolae Ciucă, întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, pe care el nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă