13.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSportFotbalDiego Forlan se reprofilează! Fostul fotbalist participă la primul său turneu profesionist...

Diego Forlan se reprofilează! Fostul fotbalist participă la primul său turneu profesionist de tenis

Diego Forlan, fostul fotbalist de renume internațional, s-a retras din fotbal în urmă cu peste 5 ani, însă nu a renunțat la lumea sportului.

În noiembrie, el va participa la turneul de tenis Montevideo Challenger, un eveniment important pentru sportul din Uruguay.

Diego Forlan, de la fotbal la tenis

La 45 de ani, Diego Forlan, fost jucător al unor echipe de top precum Manchester United, Villarreal și Atletico Madrid, își continuă activitatea sportivă, însă într-o nouă direcție: tenisul. După retragerea din fotbal, în 2019, Forlan s-a concentrat pe tenis, iar luna viitoare va avea ocazia să joace într-un turneu profesionist, Montevideo Challenger, unde va concura alături de jucători profesioniști, printre care și Federico Coria, clasat pe locul 101 în clasamentul ATP.

Montevideo Challenger, care se desfășoară în perioada 11-17 noiembrie, este cel mai prestigios turneu de tenis din Uruguay. Forlan a jucat deja în diverse competiții ITF destinate seniorilor, ocupând locuri modeste în clasamentele categoriilor pentru jucătorii de peste 40 și 45 de ani. În 2024, fostul fotbalist a disputat 11 meciuri pe zgură, reușind să câștige opt dintre acestea și pierzând doar trei. Acesta se situează pe locul 744 la categoria +40 și pe locul 108 la categoria +45.

Deși la început de drum în tenis, Forlan continuă să-și cultive pasiunea pentru sport și să accepte provocări noi, în ciuda succesului remarcabil pe care l-a avut pe terenul de fotbal. Această tranziție spre tenis subliniază angajamentul său față de o viață activă și sportivă, chiar și după retragerea din cariera sa de fotbalist profesionist.

Diego Forlan rămâne o figură emblematică pentru fotbalul internațional. Cu 112 selecții pentru echipa națională a Uruguayului și 36 de goluri marcate, el se află pe podiumul celor mai buni marcatori din istoria țării sale, depășit doar de Edinson Cavani (58 de goluri) și Luis Suarez (69 de goluri). În 2011, Forlan a contribuit decisiv la victoria Uruguayului în Copa America, un moment definitoriu pentru cariera sa internațională.

La nivel de club, Forlan a bifat succese importante, cum ar fi câștigarea Premier League în 2003 și a FA Cup în 2004, cu Manchester United, precum și Europa League și Supercupa Europei în 2010, cu Atletico Madrid. În cariera sa de atacant, a marcat un total de 172 de goluri pentru echipe de top precum Atletico Madrid, Villarreal și Manchester United.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

SUA sancționează mai multe entități internaționale pentru sprijinul programelor de drone ale Pakistanului și Iranului

Statele Unite au anunţat luni o serie de sancţiuni care vizează aproximativ 20 de entităţi din mai multe ţări din lume şi acuzate că...

Tragedie în Brazilia! Nouă membri ai unei echipe de canotaj au murit într-un accident rutier

Nouă membri din cadrul unei echipe de canotaj din Brazilia și-au pierdut viața într-un accident tragic pe autostrada BR-376, în apropiere de Guaratuba. Echipa de...

Hamas va fi condus temporar de un comitet aflat în Qatar

Hamas, al cărui lider Yahya Sinwar a fost ucis de armata israeliană, va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar, înainte...
Ultima oră
Pe aceeași temă