23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSportFotbalDeclarațiile lui Florin Maxim, antrenorul care a condus-o pe Corvinul către succesul...

Declarațiile lui Florin Maxim, antrenorul care a condus-o pe Corvinul către succesul istoric din Cupa României

Florin Maxim, antrenorul care a condus-o pe Corvinul Hunedoara spre câștigarea primei Cupe a României din istoria clubului, susține că elevii lui au avut şansa de partea lor la executarea loviturilor de departajare.

„Am crezut de când a început competiţia, pentru că ăsta era singurul trofeu pe care puteam pune mâna. Am simţit o energie pe parcursul acestei competiţii, că este momentul nostru. Nu a fost simplu, absolut cu toate echipele pe care le-am întâlnit. A fost o presiune pe noi, şi pe mine şi pe jucători, ne-am dorit să nu ne pierdem echilibrul. Aceste momente aşa se câştigă, să treci peste momentele grele şi să câştigi. Astăzi şansa a fost de partea noastră. Trebuie să învăţăm şi din fotbalul mare, să ne uităm şi la Real Madrid cum suferă până în ultimul minut ca să câştige. Şi asta pentru că au susţinere să câştige în orice moment”, a declarat Maxim la DigiSport.

În vederea participării în Europa League, tehnicianul a spus că a făcut deja o listă cu jucători pe care şi-ar dori să îi transfere pentru a întări echipa. „Ne-am şi gândit la o listă cu jucătorii pe care îi putem aduce, pentru că nu avem un buget foarte mare pentru cupele europene. Mai vin ceva din partea UEFA, chiar m-am gândit la această listă şi sper să o putem completa. Este frumos. Ştim că nu putem să întindem plapuma prea mult, mai ales că anul viitor va începe şi construcţia stadionului”, a spus Maxim.

Antrenorul a simţit că energia suporterilor i-a influenţat într-un mod pozitiv pe jucătorii săi: „Despre suporteri ce să mai spun. Eu cred în aceste energii, au fost toate cu noi şi acasă şi în deplasare. Am simţit că vom câştiga, nu pot să vă explic de ce.”

Corvinul Hunedoara a cucerit în premieră Cupa României, după ce a învins-o pe Oţelul Galaţi la loviturile de departajare. La finalul timpului regulamentar scorul a fost 2-2, la fel ca și după 120 de minute de joc.

Dacă va primi licenţă din partea UEFA, Corvinul va reveni în cupele europene după 42 de ani de absență.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă