9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleComisia de etică cere sancțiuni împotriva lui Blatter și a lui Platini

Comisia de etică cere sancțiuni împotriva lui Blatter și a lui Platini

Camera de investigație a Comisiei de etică a FIFA a anunțat sâmbătă că "a cerut sancțiuni" împotriva elvețianului Joseph Blatter, președintele demisionar al forului fotbalistic mondial, și a francezului Michel Platini, unul dintre cei șase candidați la succesiunea sa, fără să precizeze natura acestor sancțiuni, informează AFP.

Anunțând că a încheiat instrucția în privința dosarelor lui Blatter și Platini, ambii suspendați provizoriu pentru 90 de zile, și subliniind "prezumția de nevinovăție", camera de investigație a Comisiei de etică a FIFA nu a precizat sancțiunile cerute împotriva celor doi, în cele două rapoarte de instrucție transmise camerei de judecată.

Într-un alt comunicat, camera de judecată a Comisiei de etică a FIFA a confirmat primirea acestor rapoarte, indicând că le va studia "cu atenție" și va decide "dacă va fi deschisă sau nu o procedură formală de judecată".

Platini, președintele UEFA, a fost suspendat din cauza plății de 1,8 milioane euro primită de la președintele Blatter, în 2011, pentru serviciile ­francezului în calitate de consilier în perioada 1999-2002. Lui Blatter i se reproșează de ­asemenea că a încheiat în 2005 un ­contract cu Federația din Caraibe, condusă de Jack ­Warner, ­contract ce a fost ­defavorabil pentru FIFA. Blatter este ­cercetat de justiția elvețiană, care l-a audiat pe Platini în calitate de martor asistat.

Platini a depus vineri un ­recurs la Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS), împotriva suspendării provizorii de 90 de zile. El a făcut recurs la TAS, după ce Comisia de apel a FIFA a respins miercuri ­recursul francezului împotriva suspendării de 90 de zile, depus pe 10 octombrie. Fostul Balon de Aur trebuia să epuizeze toate căile de atac de la FIFA, înainte de a se adresa la TAS.

Fostul internațional francez este suspendat din orice ­activitate legată de fotbal până pe 5 ianuarie, dar candidatura sa va fi analizată abia după ridicarea sancțiunii. În plus, francezul nu-și poate face ­campanie pentru alegerile la președinția ­FIFA din 26 februarie, potrivit agerpres.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă