21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportFotbalCFR Cluj, aproape de un transfer important! Un internațional român e gata...

CFR Cluj, aproape de un transfer important! Un internațional român e gata să semneze cu echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj este foarte aproape de a-l aduce în echipă pe Alex Dobre, un atacant de 26 de ani care a jucat în trecut pentru echipa portugheză Famalicao și are 22 de meciuri în Ligue 1.

Alex Dobre, liber de contract după despărțirea de Famalicao în această vară, este aproape de a semna cu CFR Cluj, conform informațiilor oferite de ProSport. Aceasta ar fi prima sa experiență în Liga 1, deși fotbalistul român are un parcurs profesional impresionant în străinătate.

Transfer în premieră în Liga 1 pentru Alex Dobre

Născut la București, Dobre și-a început cariera fotbalistică la nivel de juniori la Viitorul „Mihai Georgescu” Cluj, de unde a fost transferat în Anglia la Bournemouth. Pe parcursul carierei sale, el a fost împrumutat la mai multe echipe din ligile inferioare ale Angliei, precum Bury, Rochdale, Yeovil și Wigan. În 2020, a făcut pasul spre Ligue 1, semnând cu Dijon pentru suma de un milion de euro. După două sezoane petrecute în Franța, Dobre s-a mutat în Portugalia la Famalicao, unde a jucat până în vara lui 2024.

Cea mai mare cotă de piață a lui Alex Dobre a fost de 1,5 milioane de euro, conform Transfermarkt, în iunie 2023. În prezent, cota sa este de un milion de euro, dar talentul și experiența acumulată în campionatele europene îl fac o opțiune valoroasă pentru CFR Cluj.

Performanțe la națională și experiență internațională

Alex Dobre are, de asemenea, experiență la echipa națională a României. El a fost folosit de selecționerul Edward Iordănescu în campania de calificare la Euro 2024, evoluând 42 de minute în meciurile împotriva Andorrei și Belarusului, unde l-a înlocuit pe Olimpiu Moruțan.

Dobre nu este străin nici de echipele de tineret ale României, având la activ patru meciuri pentru selecționata U21, în care a marcat un gol. De asemenea, el a jucat și pentru echipa olimpică a României la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020, adunând 258 de minute pe teren.

Ultima apariție a lui Alex Dobre a avut loc pe 13 aprilie 2024, într-un meci din campionatul portughez între FC Porto și Famalicao, unde a intrat în minutul 75.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Rwanda interzice ritualurile magice în fotbal!

Rwanda a devenit prima țară care interzice oficial folosirea ritualurilor magice în meciurile de fotbal, jucătorii implicați în astfel de practici urmând să primească...

Proiect titanic: Autostrada Unirii intră în munți cu 38 de tuneluri și 183 de poduri

Pe traseul celor patru loturi din județele Mureș, Harghita și Neamț, Autostrada Unirii promite un spectacol de inginerie Cele patru loturi sunt :  Lotul 1...

Ursula von der Leyen condamnă atacul Iranului asupra Israelului și avertizează asupra riscului de escaladare

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat miercuri cu fermitate atacul cu rachete balistice lansat de Iran asupra Israelului, avertizând asupra pericolului...
Ultima oră
Pe aceeași temă