14 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSportFotbalBritanicii dau cărțile pe față! Ce salariu va avea Thomas Tuchel la...

Britanicii dau cărțile pe față! Ce salariu va avea Thomas Tuchel la naționala Angliei?

Thomas Tuchel va prelua funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a Angliei, începând din ianuarie 2024, și va încasa un salariu anual de 5 milioane de lire sterline.

Antrenorul german Thomas Tuchel, fost tehnician al echipelor Chelsea și Bayern Munchen, a semnat un contract de 18 luni cu Federația Engleză de Fotbal (FA), în calitate de selecționer al echipei „Three Lions”. Salariul său anual de 5 milioane de lire sterline este semnificativ mai mic decât veniturile sale anterioare, când la Bayern Munchen a câștigat 7,5 milioane de lire sterline, iar la Chelsea, unde a antrenat timp de un an și nouă luni, a primit 10 milioane de lire sterline pe sezon.

Bonusuri și obiective pentru noul selecționer al Angliei

Contractul lui Tuchel include și o serie de bonusuri legate de atingerea unor obiective specifice, însă acestea nu au fost încă dezvăluite. Obiectivul principal al lui Tuchel este calificarea și performanța Angliei la Cupa Mondială din 2026, care va avea loc în Statele Unite, Canada și Mexic.

Deși va începe oficial mandatul său la 1 ianuarie 2024, Tuchel nu va putea conduce echipa națională în următoarea fereastră internațională din noiembrie 2023. În această perioadă, Anglia va juca împotriva Greciei și Irlandei în Liga Națiunilor. Acest impediment este cauzat de o clauză contractuală cu fostul său club, Bayern Munchen, care interzice preluarea unei noi echipe fără plata unor despăgubiri.

Tuchel a declarat într-o conferință de presă că își dorește un „început curat” pentru mandatul său la echipa Angliei și vrea să își concentreze atenția asupra viitorului turneu mondial din 2026.

Comparativ cu Gareth Southgate și trecutul său salarial

Salariul actual al lui Thomas Tuchel este la același nivel cu cel primit de Gareth Southgate, fostul selecționer al Angliei, care a preluat echipa națională în 2016. La începutul mandatului său, Southgate a câștigat 3 milioane de lire sterline anual, însă în 2021, în urma pandemiei de Covid-19, a suferit o reducere salarială de 30%. Mai târziu, tot în 2021, Southgate și-a prelungit contractul până în decembrie 2024, cu o retribuție anuală de 5 milioane de lire sterline, ceea ce l-a plasat printre cei mai bine plătiți selecționeri de la Euro 2024.

Noul selecționer, Thomas Tuchel, își va asuma astfel sarcina de a duce Anglia la un nou nivel internațional, cu scopul clar de a câștiga titlul mondial la Cupa Mondială din 2026.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Barcelona refuză o ofertă de 250 de milioane de euro pentru Lamine Yamal!

Președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a confirmat că a respins o ofertă impresionantă de 250 de milioane de euro pentru tânărul jucător Lamine...

Pensionare anticipată pentru românii care locuiesc în zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce această pensionare anticipată  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a înlocuit-o pe cea anterioară și...

Sistemul de Garanție-Returnare din România înregistrează un nou record de colectare a ambalajelor în septembrie

Administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, RetuRO, a anunțat că în luna septembrie au fost returnate 453 de milioane de ambalaje, ceea ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă