17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSportFotbalBenjamin Mendy cere daune de 11,5 milioane de lire de la Manchester...

Benjamin Mendy cere daune de 11,5 milioane de lire de la Manchester City după achitarea de acuzațiile de viol!

Fostul fundaș al lui Manchester City, Benjamin Mendy, a intentat un proces împotriva clubului pentru neplata salariilor în perioada în care a fost suspendat din cauza acuzațiilor de viol, de care ulterior a fost achitat.

Acesta solicită 11,5 milioane de lire sterline, susținând că a rămas fără fonduri și a fost nevoit să ceară ajutor financiar colegilor de echipă.

Benjamin Mendy, în vârstă de 30 de ani, se află într-o dispută juridică cu fostul său club, Manchester City, în urma suspendării contractului său, care a survenit în momentul în care a fost acuzat de mai multe infracțiuni de viol. După o perioadă îndelungată de procese și detenție, Mendy a fost achitat în cele din urmă de toate acuzațiile. Cu toate acestea, el susține că Manchester City nu și-a respectat obligațiile financiare, lăsându-l fără salariul cuvenit pentru ultimele două sezoane.

Mendy își revendică drepturile financiare după achitare

Mendy afirmă că și-a pierdut majoritatea economiilor, fiind forțat să cheltuie sume considerabile pentru a-și acoperi onorariile avocaților. În plus, fotbalistul francez ar fi fost nevoit să apeleze la ajutorul financiar al colegilor de echipă, printre care Raheem Sterling, Bernardo Silva și Riyad Mahrez, pentru a putea face față costurilor de judecată și pentru a plăti pensia alimentară a copilului său. „Viața mea a fost întoarsă pe dos pentru totdeauna”, a declarat Mendy, citat de The Guardian.

Fundașul a petrecut mai multe luni în detenție, între august 2021 și ianuarie 2022, și din nou între decembrie 2022 și ianuarie 2023, după ce ar fi încălcat condițiile eliberării sale.

Acuzații grave la adresa conducerii lui Manchester City

Benjamin Mendy susține că Omar Berrada, unul dintre oficialii de top ai lui Manchester City, i-ar fi promis printr-un mesaj pe WhatsApp că își va primi salariile în cazul achitării de acuzații. Însă, atunci când a cerut o confirmare oficială a acestei promisiuni, nu a mai primit niciun răspuns.

Imediat după achitarea sa, Mendy a trimis un e-mail directorului executiv al clubului, Khaldoon al-Mubarak, pentru a cere clarificări cu privire la salariile sale restante, dar nu a primit niciun răspuns. „Oficialii lui Manchester City nu și-au cerut scuze pentru acțiunile lor. Cred că ar fi corect să primesc banii pentru lunile în care am fost reținut pentru fapte pe care nu le-am comis”, a mai declarat Mendy.

De asemenea, fostul internațional francez a vorbit despre petrecerile la care participa alături de mai mulți colegi de la Manchester City, menționând că aceștia au consumat alcool și au încălcat restricțiile din perioada pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, Mendy subliniază că doar el a fost acuzat și judecat pentru comportamentul său, fiind supus unei „umilințe publice”.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Caz confirmat de meningită meningococică într-o școală din România. „Această boală poate ucide un om în 48 de ore“

Un caz de meningită meningococică a fost înregistrat într-o şcoală din judeţul Ilfov, potrivit preşedintelui Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, Sandra Alexiu. Aceasta...

Italia trimite primii migranți la un azil pe care-l deține în Albania

Primii solicitanți de azil au fost trimiși la un centru al Italiei din Albania. Primele persoane care au fost interceptate pe mare de...

Țânțari veniți cu avionul răspândesc malarie pe toate continentele

Cazuri care ajung la noi în țară provin și de la cei care se întorc din Franța sau Danemarca, nu doar din zona africană Managerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă