31.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSportFotbalBayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio înfrângere.

În ultima etapă a sezonului, formația antrenată de spaniolul Xabi Alonso a învins-o pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe FC Augsburg, prin golurile marcate de Victor Boniface şi Robert Andrich. Oaspeții au punctat prin Mert Komur.

Leverkusen, care și-a asigurat primul titlu de campioană din istorie cu cinci etape înainte de final, a încheiat actuala campanie din Bundesliga cu 28 de victorii şi 6 remize.

Formația sponsorizată de gigantul farmaceutic Bayer este calificată în finalele Cupei Germaniei şi Europa League, competiţii în care este, de asemenea, neînvinsă.

De la începutul acestui sezon, Bayer Leverkusen a reuşit o serie de 51 de meciuri fără înfrângere, în toate competiţiile, un record.

Singura echipă care s-a apropiat de o astfel de performanţă în 60 de ani de istorie a Bundesligii a fost Bayern Munchen, care a pierdut un singur meci în sezoanele 1986-1987 şi 2012-2013.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă