14.3 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSportFotbalAndrei Rațiu, elogiat de presa din Spania! „Unul dintre cei mai buni...

Andrei Rațiu, elogiat de presa din Spania! „Unul dintre cei mai buni fundași dreapta”

Andrei Rațiu, fundașul dreapta al echipei Rayo Vallecano și internațional român, a fost recent lăudat de presa spaniolă pentru evoluțiile sale impresionante din La Liga.

Cotidianul „Marca” îl plasează pe Rațiu în topul celor mai buni fundași dreapta din campionatul spaniol și dezvăluie clauza de reziliere considerabilă stabilită de clubul său.

Performanțe remarcabile și interesul cluburilor mari

Forma bună arătată de Andrei Rațiu la echipa de club și la echipa națională a României a atras atenția presei și a altor cluburi din La Liga. Internaționalul român, în vârstă de 26 de ani, este apreciat pentru capacitatea sa de efort și determinarea de care dă dovadă în joc. Fundașul dreapta excelează atât în faza defensivă, cât și în ofensivă, unde contribuie activ prin urcările sale pe flanc și pasele precise.

„Este unul dintre cei mai buni fundași dreapta ai momentului”, notează spaniolii de la „Marca”. Jurnaliștii iberici subliniază că Rațiu a devenit o piesă importantă pentru Rayo Vallecano, echipă care și-a întărit poziția financiară și pretențiile după evoluțiile excelente ale românului. Potrivit aceleași surse, Rayo a refuzat în vara trecută mai multe oferte pentru jucătorul român.

Andrei Rațiu are contract cu Rayo Vallecano până în 2028, iar clauza de reziliere a fost stabilită la 25 de milioane de euro. Însă, se așteaptă ca, în cazul unui transfer iminent, clubul să obțină cel puțin 10 milioane de euro, având în vedere cererea ridicată de pe piața transferurilor.

În contextul accidentării lui Dani Carvajal de la Real Madrid, „Marca” sugerează că Rațiu ar putea fi implicat într-un efect de domino pe piața transferurilor, deși nu este direct vizat pentru un transfer la campioana Spaniei. Cu toate acestea, alte cluburi importante din La Liga, precum Villarreal, ar putea fi interesate de serviciile fundașului român.

Villarreal deține încă 50% din drepturile federative ale jucătorului, iar poziția lor actuală în La Liga, locul 4, ar putea oferi o oportunitate de a-l readuce pe Rațiu în echipă, mai ales că Juan Foyth, titularul de pe postul de fundaș dreapta, se recuperează după o accidentare. Secundul său, Kiko Femenia, se află și el în ultimele luni de contract, ceea ce ar putea deschide calea unei reveniri pentru Rațiu.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

„Târgul Vrăjitoarelor” la OCC – trei weekenduri de magie și vrăjitorii pentru întreaga familie

În această toamnă, Opera Comică pentru Copii (OCC) dă startul unei serii de evenimente tematice, transformând Grădina OCC într-un tărâm al fanteziei și creativității....

Ciucă a vorbit cu reprezentantul Austriei despre aderarea României la Schengen terestru

Nicolae Ciucă a purtat recent mai multe discuții importante cu liderii UE la Bruxelles. Printre altele, șeful PNL a vorbit despre situația din Ucraina,...

Copiii milionarului hunedorean Adrian Marţian, daţi dispăruţi de 3 zile, au fost găsiţi

Copiii spun că erau cu niște persoane care vorbeau o limbă străină, dar că s-au purtat frumos cu ei Potrivit primelor informații, Adrian Marțian ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă