15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportFotbalAndrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de...

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma unei lovituri la cap suferite într-un hotel din Sardinia.

Fostul fotbalist Andrea Capone, cunoscut pentru perioada sa la clubul Cagliari, a murit într-un incident tragic petrecut pe insula Sardinia. Potrivit informațiilor oferite de agenția EFE și confirmate de clubul din Sardinia, Capone a suferit o căzătură care i-a provocat o leziune fatală la cap. În ciuda intervenției rapide a echipelor medicale, resuscitarea acestuia nu a fost posibilă.

Tragedie neașteptată

Conform presei locale, Andrea Capone se afla într-un hotel din Sardinia alături de câțiva prieteni când a avut loc incidentul. În urma căzăturii, fostul fotbalist a suferit o lovitură gravă la cap. Medicii au intervenit prompt, dar eforturile lor s-au dovedit zadarnice. Există speculații că un posibil stop cardiac ar fi provocat căzătura fatală, însă această ipoteză nu a fost confirmată oficial.

Clubul Cagliari Calcio, cu care Capone a avut o legătură strânsă de-a lungul carierei sale, a publicat un mesaj emoționant în care și-a exprimat durerea profundă și a transmis condoleanțe familiei fostului jucător. „Întregul club Cagliari Calcio primește cu consternare și profundă tristețe vestea decesului lui Andrea Capone, care a murit la vârsta de doar 43 de ani”, se arată în comunicatul emis de club.

O carieră marcată de profesionalism și dăruire

Născut la Cagliari, Andrea Capone a debutat pentru echipa de seniori a clubului la vârsta de 19 ani, în sezonul 2000-2001, într-un meci din Serie B împotriva echipei Crotone. Capone a evoluat cu succes pentru echipa din orașul său natal, fiind parte din lotul care a jucat și în Serie A. În total, a disputat 123 de meciuri pentru Cagliari, marcând 12 goluri și oferind 7 pase decisive. De-a lungul carierei, a mai trecut pe la cluburi precum Sora, Treviso, Vicenza, Grosseto și Salernitana.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă