14 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSportFostul deputat Neculai Rebenciuc, judecat pentru cฤƒ ลŸi-a angajat fiica la biroul...

Fostul deputat Neculai Rebenciuc, judecat pentru cฤƒ ลŸi-a angajat fiica la biroul de parlamentar

Fostul deputat Neculai Rebenciuc a fost trimis în judecatฤƒ, miercuri, pentru cฤƒ ลŸi-a angajat fiica la biroul sฤƒu de parlamentar, informeazฤƒ Mediafax.

Rebenciuc a fost trimis în judecatฤƒ sub acuzaลฃia de conflict de interese, precizeazฤƒ Parchetul de pe lângฤƒ Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie (PICCJ).

"Inculpatul, în calitate de deputat în Parlamentul României, a propus angajarea în cadrul biroului sฤƒu parlamentar a fiicei sale ลŸi a avizat contractul individual de muncฤƒ al acesteia; de asemenea, acesta a încheiat cu fiica sa un contract civil de prestฤƒri servicii în cadrul biroului sฤƒu parlamentar. În baza acestor contracte s-a realizat în mod direct un folos material în cuantum total de 11.658 lei, sume plฤƒtite cu titlu de venituri salariale din bugetul Camerei Deputaลฃilor", a precizat sursa citatฤƒ.

Dosarul va fi judecat de instanลฃa supremฤƒ.

În februarie, Agenลฃia Naลฃionalฤƒ de Integritate (ANI) a cerut PICCJ sฤƒ verifice un posibil conflict de interese în cazul fostului deputat Neculai Rebenciuc, care în perioada 2009-2010 ลŸi-a angajat fiica în funcลฃia de ลŸef de cabinet la biroul sฤƒu parlamentar din BotoลŸani.

Potrivit ANI, Neculai Rebenciuc nu a respectat dispoziศ›iile articolului 70 din Legea 161/2003, potrivit cฤƒrora "prin conflict de interese se înลฃelege situaลฃia în care persoana ce exercitฤƒ o demnitate publicฤƒ sau o funcลฃie publicฤƒ are un interes personal de naturฤƒ patrimonialฤƒ, care ar putea influenลฃa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuลฃiilor care îi revin potrivit Constituลฃiei ลŸi altor acte normative" ศ™i dispoziศ›iile articolului 38, alineatul 11 din Legea 96/2006, potrivit cฤƒrora "membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia pânฤƒ la gradul al III-lea nu pot fi angajaลฃi la respectivul birou parlamentar".

Rebenciuc a intrat în Parlament în 2008, fiind ales deputat din partea PNL, a devenit independent în octombrie 2009, iar ulterior, în martie 2010, s-a înscris în PDL.

Cele mai citite

FCSB a รฎnvins รฎn deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) รฎn 10 oameni

FCSB a obลฃinut o victorie mare cu echipa greacฤƒ PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, รฎn...

FCSB a รฎnvins รฎn deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) รฎn 10 oameni

FCSB a obลฃinut o victorie mare cu echipa greacฤƒ PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ