14 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSportFost sportiv olimpic, acuzat de crimă și trafic internațional de droguri!

Fost sportiv olimpic, acuzat de crimă și trafic internațional de droguri!

Ryan Wedding, fost sportiv olimpic canadian, este căutat de FBI pentru conducerea unei rețele de trafic de cocaină și implicarea în comiterea a patru crime.

Ryan Wedding, care a reprezentat Canada la Jocurile Olimpice de iarnă din 2002 la snowboarding, este acuzat că a devenit liderul unei organizații criminale implicate în traficul internațional de droguri. Poliția americană și FBI îl consideră pe Wedding drept figura centrală a unei rețele care transporta cantități uriașe de cocaină din Columbia, prin Mexic, în SUA și Canada, folosind camioane de mare tonaj. În plus, rețeaua pe care acesta o conducea este acuzată de implicarea în uciderea a patru persoane, fapt ce a atras atenția autorităților din mai multe țări.

Acuzații grave: trafic de droguri și comandarea unor asasinate

Deși Ryan Wedding nu a fost prins, FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informațiile care pot conduce la arestarea sa. Acesta este căutat și de autoritățile canadiene, fiind pus sub acuzare pentru trafic de droguri în propria țară, unde se estimează că organizația sa introducea anual 60 de tone de cocaină.

Cariera sportivă a lui Ryan Wedding a cunoscut o turnură dramatică după retragerea sa din snowboarding. Potrivit publicației engleze The Guardian, După ce și-a încheiat activitatea sportivă, Wedding s-a stabilit în Mexic, unde și-a construit o rețea vastă de trafic de droguri care opera pe teritoriul Americii de Nord și de Sud. Afacerile sale ilegale se desfășurau în principal în Statele Unite, unde autoritățile au descoperit activitatea organizației conduse de acesta.

Din sportiv olimpic la traficant internațional de droguri

Acum, fostul sportiv este pus sub acuzare pentru o serie de infracțiuni extrem de grave, inclusiv conducerea unei organizații criminale, crimă și conspirație la distribuirea de cocaină. Wedding este căutat la nivel internațional, fiind dat în urmărire generală prin Interpol.

Martin Estrada, procuror din Los Angeles, a declarat despre Ryan Wedding: „Acesta a ales să devină un traficant important de droguri și un ucigaș”, confirmând gravitatea acuzațiilor care i se aduc.

Cazul lui Ryan Wedding a șocat opinia publică internațională, având în vedere trecutul său ca sportiv olimpic și succesul de care s-a bucurat în cariera sa sportivă. Astăzi, însă, acesta este considerat un fugar periculos, cu implicare în acțiuni criminale majore, iar autoritățile din mai multe țări sunt în alertă pentru a-l captura și a-l aduce în fața justiției.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Pensionare anticipată pentru românii care locuiesc în zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce această pensionare anticipată  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a înlocuit-o pe cea anterioară și...

Hezbollah anunță intensificarea conflictului cu Israel după moartea liderului Hamas

Gruparea militantă Hezbollah din Liban a declarat vineri că va escalada acțiunile militare împotriva Israelului, ca răspuns la eliminarea liderului Hamas, Yahya Sinwar, informează...

Ana Bogdan, eliminată în sferturi la Osaka, după ce a câștigat primul set

Ana Bogdan a ratat calificarea în semifinalele turneului WTA 250 de la Osaka, deși a câștigat primul set împotriva olandezei Suzan Lamens, scor 6-4,...
Ultima oră
Pe aceeași temă