4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSportFenechiu: M-am รฎntรขlnit cu premierul ลŸi i-am predat mandatul de la Ministerul...

Fenechiu: M-am รฎntรขlnit cu premierul ลŸi i-am predat mandatul de la Ministerul Transporturilor

VicepreลŸedintele PNL Relu Fenechiu a precizat, într-un interviu pentru „Gândul”, cฤƒ s-a întâlnit sâmbฤƒtฤƒ cu premierul Victor Ponta pentru „a-i preda” mandatul de la Ministerul Transporturilor, informeazฤƒ Mediafax.

„M-am întâlnit cu premierul ลŸi i-am predat mandatul de la Ministerul Transporturilor”, a spus Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor a declarat cฤƒ l-a sunat vineri pe premierul Ponta pentru a-ลŸi prezenta demisia de la minister, dar cฤƒ nu existฤƒ un document oficial depus la Guvern. Acesta a explicat cฤƒ iniลฃial convenise sฤƒ-ลŸi dea demisia sâmbฤƒtฤƒ, dar dupฤƒ ce a vฤƒzut „spectacolul televizat” l-a sunat pe premier ลŸi l-a anunลฃat cฤƒ demisioneazฤƒ, a notat „Gândul”.

CiteลŸte ลŸi Ce spune presa strฤƒinฤƒ despre condamnarea lui Relu Fenechiu

Fenechiu a fost întrebat dacฤƒ în cazul sฤƒu a fost vorba despre o demisie prin telefon sau a fost revocat. „Atât timp cât eu eram într-un colลฃ de ลฃarฤƒ, iar premierul era în alt colลฃ de ลฃarฤƒ nu puteam sฤƒ îmi prezint demisia decât telefonic. Dincolo de toate, procedura constituลฃionalฤƒ este revocarea”, a spus el.

Fostul ministru a menลฃionat, la întrebarea dacฤƒ existฤƒ o demisie scrisฤƒ depusฤƒ la minister, cฤƒ „nu existฤƒ o hârtie fฤƒcutฤƒ”.

CiteลŸte ลŸi Ponta, dupฤƒ CONDAMNAREA lui Fenechiu: A fost un ministru EFICIENT

„Trebuie spus cฤƒ mi-am prezentat demisia în faลฃa premierului, prin telefon, vineri. (…) ลži dacฤƒ avea documentul tot trebuia sฤƒ mฤƒ revoce. Nu existฤƒ procedura de acceptare a demisiei în Constituลฃiei. Existฤƒ procedura de revocare”, a mai spus el.

Solicitat sฤƒ precizeze de ce nu ลŸi-a trimis demisia prin fax, Relu Fenechiu a spus: „Pentru cฤƒ eu am o relaลฃie cu premierul îndeajuns de bunฤƒ în care i-am spus domnule, gata, mi-am prezentat demisia. În primฤƒ fazฤƒ rฤƒmฤƒsese sฤƒ ne întâlnim a doua zi, dar dupฤƒ aceea i-am dat un telefon, vฤƒzând spectacolul televizat ลŸi eu i-am spus cฤƒ nu are niciun sens sฤƒ aลŸteptฤƒm”.

De asemenea, el a fost întrebat dacฤƒ noul ministru va fi propus marลฃi de PNL. „Existฤƒ posibilitatea sฤƒ avem marลฃi un Birou Permanent Naลฃional pe aceastฤƒ temฤƒ”, a rฤƒspuns Fenechiu.

Ministerul Transporturilor infoma vineri cฤƒ Relu Fenechiu a confirmat telefonic premierului Victor Ponta decizia de a demisiona din funcลฃia de ministru, cei doi stabilind ca discuลฃiile referitoare la preluarea atribuลฃiilor sฤƒ fie purtate în cursul zilei de sâmbฤƒtฤƒ.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri cฤƒ a vorbit de douฤƒ ori la telefon cu Relu Fenechiu, atât imediat dupฤƒ sentinลฃa de condamnare, cât ลŸi cu câteva minute înainte de momentul declaraลฃiei de presฤƒ, iar acesta a precizat de fiecare datฤƒ cฤƒ demisioneazฤƒ, astfel cฤƒ l-a informat în acest sens pe preลŸedintele Traian Bฤƒsescu.

El a explicat cฤƒ Fenechiu nu a putut sฤƒ îลŸi scrie efectiv demisia, deoarece nu se afla în BucureลŸti, dar cฤƒ i-a comunicat verbal, prin telefon, decizia de a demisiona ลŸi cฤƒ în Constituลฃie termenul folosit în astfel de cazuri este „revocare”.

Ponta a arฤƒtat totodatฤƒ cฤƒ Fenechiu „a fost interpretat greลŸit” în cazul demisiei. „Cu domnul Fenechiu ลŸi acum trei minute am vorbit, pentru cฤƒ a fost interpretatฤƒ greลŸit o declaraลฃie a dânsului. Dânsul e obiลŸnuit sฤƒ fie interpretat greลŸit. Eu am vorbit ลŸi acum trei minute, mi-a confirmat încฤƒ o datฤƒ cฤƒ îลŸi dฤƒ demisia, cฤƒ nu vrea sฤƒ continue, motiv pentru care am vorbit ลŸi cu preลŸedintele despre faptul cฤƒ Fenechiu nu doreลŸte sฤƒ mai rฤƒmânฤƒ ministru ลŸi cฤƒ interimatul o sฤƒ-l asigur eu pânฤƒ când voi face o propunere definitivฤƒ. El poate sฤƒ îลŸi dea demisia spunându-mi mie la telefon”, a spus vineri Ponta, aflat la ambasada Franลฃei.

El a adฤƒugat cฤƒ va discuta ลŸi cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre persoana care va fi propusฤƒ la Ministerul Transporturilor, portofoliul rฤƒmânând la liberali.

Surse oficiale au declarat anterior cฤƒ Relu Fenechiu a demisionat din funcลฃia de ministru al Transporturilor, iar premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului, informaลฃie confirmatฤƒ pentru MEDIAFAX de cฤƒtre ลŸeful Guvernului.

Sursele au explicat cฤƒ premierul a discutat în prealabil cu Fenechiu, care i-a transmis cฤƒ va pฤƒrฤƒsi postul de ministru.

Fenechiu a declarat, ulterior, pentru „Gândul” cฤƒ nu ลŸi-a depus încฤƒ demisia din funcลฃia de ministru ลŸi cฤƒ va face acest lucru sâmbฤƒtฤƒ, dupฤƒ o discuลฃie cu premierul Victor Ponta.

PreลŸedintele Traian Bฤƒsescu a semnat, vineri, decretul de revocare din funcลฃia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum ลŸi numirea ลŸefului Guvernului ca interimar la Transporturi.

Constituลฃia prevede cฤƒ, în caz de remaniere guvernamentalฤƒ sau de vacanลฃฤƒ a postului, preลŸedintele revocฤƒ ลŸi numeลŸte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

CiteลŸte ลŸi Traian Bฤƒsescu a semnat revocarea lui Relu Fenechiu

PreลŸedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, cฤƒ la începutul sฤƒptฤƒmânii viitoare va avea loc ลŸedinลฃa conducerii PNL care va decide numele viitorului ministru al Transporturilor, iar Ovidiu Silaghi este una dintre variantele luate în calcul pentru acest portofoliu.

„Forul statutar al partidului, Biroul Politic Naลฃional se va întruni la începutul sฤƒptฤƒmânii viitoare, probabil luni sau marลฃi, ลŸi va face o nouฤƒ propunere pentru acest minister. Portofoliul rฤƒmâne bineînลฃeles la PNL ลŸi vom face o propunere, vom discuta cu premierul Ponta ลŸi vom continua”, a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacฤƒ este posibil sฤƒ fie susลฃinut pentru aceastฤƒ funcลฃie deputatul PNL Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor în primul Cabinet Ponta.

„Este una dintre variante, dar decizia va fi luatฤƒ de BPN ลŸi nu are rost sฤƒ vehiculฤƒm mai multe nume înainte de aceastฤƒ reuniune”, a precizat liderul PNL.

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanลฃa supremฤƒ, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”, iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsฤƒ tot de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivฤƒ.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ