25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportFemeile liberale îşi aleg astăzi un nou preşedinte

Femeile liberale îşi aleg astăzi un nou preşedinte

Update: Deputata Lucia Varga, fost secretar de stat în Ministerul Mediului, este noua preşedintă a Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale.

Liberalele îşi vor alege un nou preşedinte, astăzi, la Congresul Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale (ONFL), scrie Agerpres.

Zvetlana Preoteasa, fost secretar de stat la Ministerul Educaţiei, şi deputata Lucia Varga, fost secretar de stat la Ministerul Mediului, sunt candidatele pentru funcţia de preşdinte.

Preoteasa candidează sub sloganul “Gândim împreună, reuşim împreună!” şi militează, prin programul său politic, pentru ”un altfel de partid”, care să valorizeze oamenii în mod egal.

Fosta consilieră îşi propune să facă din ONFL cea mai puternică organizaţie politică de femei din România şi urmăreşte constituirea mai multor departamente: relaţii externe, profesorilor de pretutindeni, electoral, comunicare, consultanţă politică.

Deputata PNL Lucia Varga s-a arătat convinsă că va ieşi câştigătoare din competiţia pentru şefia ONFL, pentru că are “o echipă puternică”. Ea le propune pentru funcţia de vicepreşedinte a ONFL pe Steluţa Cătăniciu – avocat, consilier local la Cluj, Felicia Pop – economist, consilier judeţean la Mureş, Mihaela Andreianu – profesor, preşedinte OFL Vâlcea, Alina Hăilă – profesor la Iaşi, Carmen Mârz – doctor în Bacău, Magdalena Gaiu – profesor, preşedinte OFL Galaţi, Dida Drăgan – artist.

Lucia Varga susţine întărirea rolului femeii în politica românească, dar şi în alte domenii importante, cum este cel economic.

“Ne propunem să încurajăm intrarea în politică a femeilor de valoare, care au reuşit în cariera profesională şi care nu au avut până acum curajul să se implice într-o carieră politică. ONFL îşi propune să susţină femeile să-şi depăşească propriile complexe. Femeile pot avea un cuvânt important în politici care vizează familia datorită rolului pe care îl au în susţinerea familiei – un rol foarte important – şi consider că pot avea un rol important şi în alte domenii, precum cele economice”, a declarat Varga, într-o conferinţă de presă, la începutul lunii martie.

În prezent, ONFL este condusă de europarlamentarul Norica Nicolai, însă aceasta nu şi-a mai depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea ONFL.

 

Cele mai citite

Va juca Andy Murray la Wimbledon? “Aș spune că…”

Tenismanul britanic Andy Murray continuă să spere că va participa pentru ultima dată la Wimbledon săptămâna viitoare. Cu toate acestea, el admite că este...

Cum îți poți crea o imagine atractivă pentru potențialii angajați valoroși? Top 3 sfaturi pentru angajatori

O firmă de succes are în spate o echipă motivată și oameni profesioniști. Cu toate acestea, de multe ori se poate întâmpla să întâmpini...

Istoria și semnificația numerelor norocoase în diverse culturi

Numerele au avut întotdeauna o importanță deosebită în viața oamenilor, fiind folosite pentru a înțelege și a da sens lumii înconjurătoare. În multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă