19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSportExercitii de imagine

Exercitii de imagine

Decizia presedintelui Traian Basescu de a solicita reexaminarea Statutului deputatilor si senatorilor i-a nemultumit pe multi parlamentari. E drept ca majoritatea evita sa-si exprime deschis parerile, adoptand o pozitie moderata sau impotriva privilegiilor pe care chiar ei si le-au asigurat prin vot. Probabil se tem de reactia presei si, implicit, de presiunile care s-ar putea exercita pe linie de partid. De remarcat ca senatorii si deputatii au votat legea prin care si-au acordat singuri numeroase privilegii in ultima sedinta comuna a anului trecut. A fost unanimitate deplina. Doar trei abtineri firave. Nici o interventie in plen, nici o opunere. Oare cand au ridicat mana nu gandeau la fel sau acum este doar un exercitiu de imagine?
– Puiu Hasotti, liderul grupului senatorial al Aliantei D.A.: „Este dreptul presedintelui sa faca acest lucru. Intr-adevar, sunt cateva articole care ar trebui reanalizate. Sa vedem intai cum va arata proiectul si apoi vom discuta. Parlamentul este insa a doua oara suveran”.
– Maria Petre, senator PD: „E dreptul presedintelui sa trimita orice lege spre reexaminare. Este un subiect sensibil de multa vreme si e firesc sa ne ceara sa revedem partea cu drepturile, intr-o Romanie care nu-si permite astfel de lucruri. Nimic din ce s-ar putea pierde nu ma deranjeaza. De exemplu, eu sunt impotriva sumei forfetare”.
– Dan Iosif, deputat PSD: „Foarte bine a facut presedintele. De ce trebuie sa-i fac fiicei mele pasaport diplomatic? De la drepturile normale pana la a impune respectul prin opulenta este cale lunga. Sunt suficient de tanar ca sa zic ca am timp sa-mi asigur in alt mod batranetea. Un lucru este insa sigur: mizeria economica naste mizerie morala”.
– Eckstein Kovacs Peter, senator UDMR si presedinte al Comisiei juridice din Senat: „Presedintele are aceasta competenta. Nu stiu deocamdata care sunt obiectiunile. Nu poate fi vorba de o parere personala, deoarece sunt lucruri care au implicatii asupra tuturor parlamentarilor”.
– Marcu Tudor, deputat PRM: „Sa vedem intai despre ce este vorba. Daca are dreptate, vom reanaliza. Eu i-as zice domnului presedinte Basescu sa analizeze si legea care-i da dansului privilegii pentru toata viata. Aceea nu este neconstitutionala? Ca sa nu faca un joc politic, sa-si anuleze si privilegiile lui”.

Cele mai citite

Liga Campionilor: Real Madrid și Bayern Munchen au pierdut în deplasare

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susţinute în deplasare, miercuri seara, în etapa a doua a Ligii...

Aproximativ 200 de polițiști și jandarmi participă la zeci de percheziții în localitatea Țăndărei

Aproximativ 200 de polițiști și jandarmi participă în această dimineață la o acțiune de amploare în localitatea Țăndărei, din județul Ialomița, care este desfășurată...

Marcel Ciolacu: Aproape 70 de copii, femei, bătrâni şi persoane cu probleme medicale grave au fost repatriaţi din Liban 

Premierul Ciolacu i-a așteptat la aeroport pe cei care au revenit din zona de conflict Pe aeroport au fost prezenți, alături de premierul Ciolacu și...
Ultima oră
Pe aceeași temă