Razvan Burleanu, presedintele FRF, participa la evenimentul in care Primaria Capitalei, in parteneriat cu FRF, prezinta la Arena Nationala trofeul original al EURO 2020. Inquam Photos/George Calin

Euro 2021 a ajuns și în orașul huilei. Cum este posibil acest lucru

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat luni că au început lucrările la prima bază sportivă care va fi construită în România în cadrul proiectului Euro, la Petroșani.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2021 - 20:10

 Potrivit FRF, baza va fi ridicată pe locul Complexului Sportiv Jiul și va conține un teren sintetic de dimensiuni mari (105 x 68 metri), care poate fi împărțit în două terenuri de 60 x 40 metri, un teren de suprafață sintetică de 40 x 20 metri, pe care se poate juca fotbal, tenis, baschet, handbal, 4 vestiare, spații de lucru și locuri de parcare. Terenurile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

„Proiectul, finanțat integral de Compania Națională de Investiții, face parte din planul de dezvoltare a infrastructurii sportive pe care Guvernul României și l-a asumat în momentul semnării angajamentelor pentru organizarea UEFA EURO 2020 în țara noastră. Este prima bază sportivă din proiect ale cărei lucrări au demarat, aceasta urmând a fi finalizată în luna iunie, pe durata Campionatului European”, a anunțat FRF.

În total, 150 de baze mari și 100 de baze de dimensiuni mai mici urmează să fie construite în cadrul acestui proiect.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic Mihai Stoichiță au vizitat împreună cu primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, complexul sportiv înaintea demarării lucrărilor.

„M-au asigurat de sprijinul lor pentru dezvoltarea și susținerea activității sportive de la Petroșani”, a declarat primarul.

După finalizarea construcției, baza sportivă va reveni Primăriei Petroșani, a cărei contribuție la proiect constă în cedarea terenului și gestionarea utilităților, a mai anunțat FRF.


Comentarii