12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportFotbalEdward Iordănescu, noul selecționer al României, are ca țintă EURO 2024

Edward Iordănescu, noul selecționer al României, are ca țintă EURO 2024

Tehnicianul Edward Iordănescu a declarat, marţi, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de selecționer al României, că obiectivul său la echipa naţională este calificarea la EURO 2024, dar şi că un loc 3 în clasamentul grupei din Liga Naţiunilor ar putea duce la o reziliere a contractului său cu Federaţia Română de Fotbal.

Federația Română de Fotbal a anunțat marți după-amiază numirea ca selecționer a antrenorului Edward Iordănescu, cu misiunea de a conduce echipa națională de seniori la următoarele două campanii de calificare în Liga Națiunilor și la Campionatul European din 2024.

Iordănescu junior calcă pe urmele tatălui său, cel care a adus cele mai mari performanțe ale României pe plan internațional, în anii 90. El a mai antrenat echipe de la toate nivelele din România, începând cu Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi ultima dată pe FCSB.

Iordănescu va debuta pe banca națională cu două meciuri amicale în luna martie, pe 25 martie, pe Stadionul Steaua, cu naţionala Greciei, și pe 29 martie, în deplasare cu Israel, transmite antena3.ro.

Edward Iordănescu, noul selecționer, are ca obiectiv calificarea la EURO 2024, iar Liga Națiunilor este bornă intermediară

“Obiectivul este calificarea la Campionatul European, dar există şi unul intermediar, ceea ce înseamnă Liga Naţiunilor. Şi din punctul meu de vedere e un obiectiv firesc, pentru că el afectează într-o manieră importantă tragerea la sorţi şi şansele de a ne califica. Obiectiv intermediar înseamnă un loc anume în Liga Naţiunilor şi vă spun sincer că ţinta este locul întâi în grupă. Eu am văzut deja şi un număr de meciuri cu fiecare adversar din grupă (n.r. – Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Muntenegru) şi pot spune că ţintim primul loc, pentru că aceasta este mentalitatea corectă. Cred că va fi o grupă echilibrată, însă am mare încredere în potenţialul fotbalistului român şi în marja de creştere a echipei naţionale. Aşa că obiectivul principal va fi locul întâi. Există şi posibilitatea locului 2, dar în acest caz sper ca semnalele să fie foarte bune pentru viitor. În situaţia în care naţională ar termina pe locul 3, atunci ne vom aşeza, vom face o analiză şi vom vedea în ce condiţii putem să continuăm”, a spus Iordănescu.

Acesta a menţionat că în contractul său există o clauză de reziliere, dar nu a dorit să o dezvăluie.

“Prima discuţie cu federaţia a fost în luna decembrie, mai exact la începutul lunii decembrie. A fost o discuţie principială despre disponibilitatea mea de a intra în posibile negocieri. Apoi au fost patru sau cinci întâlniri în care am bifat aspectele importante precum şi cele tehnice. Există o clauză de reziliere a contractului, dar ea este confidenţială. Dar dacă se află ar putea fi cu ghinion. Pentru că ultima oară când s-a aflat nu am mai reuşit să o accesez (n.r. – la FCSB), aşa că e mai bine să nu se afle”, a menţionat el.

Noul selecţioner îşi va definitiva staff-ul tehnic în următoarele zile. “Alcătuirea staff-ului este în lucru, mai sunt anumite chestiuni pe care trebuie să le pun la punct. Dar e posibil ca o parte dintre cei care au format staff-ul lui Mirel Rădoi să continue, pentru că eu îmi doresc şi continuitate”, a precizat el, conform agerpres.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Climate Change Summit Awards premiază tinerii și IMM-urile ce propun soluții practice la provocările climatice

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, susține și premiază soluții inovatoare și transformatoare din Europa Centrală și de...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă