21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportDragnea: Pretextul „Iohannis” este o minciună. Antonescu a fost sfătuit să iasă...

Dragnea: Pretextul „Iohannis” este o minciună. Antonescu a fost sfătuit să iasă de la guvernare

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, la B1 TV, că nu Klaus Iohannis a fost motivul ruperii USL, ci numirea lui Daniel Constantin ca vicepremier. De asemenea, Dragnea a mai spus că Antonescu a fost sfătuit să iasă de la guvernare, ca să aibă mai multe şanse la prezidenţiale.

Citeşte şi: Dragnea: Cred că Ponta va trebui să candideze la prezidenţiale

„USL a fost cel mai puternic proiect politic de la Revoluţie încoace. M-am gândit serios de ce s-a rupt, pentru că am fost unul din cei 4 care l-am gândit, alături de Ponta, Antonescu şi Stroe. M-am tot gândit dacă am greşit noi, PSD-ul. Pretextul Iohannis este o minciună. Ponta a afirmat în nenumărate rânduri ca PSD să nu accepte ca Iohannis să fie vicepremier şi ministru de Interne. Problema a fost că liberalii n-au vrut ce au solicitat ceilalţi parteneri de guvernare, că nu l-au vrut pe Daniel Constantin al patrulea vicepremier. Cred că după ce am spus că nu e o problemă Iohannis, a apărut încă o solicitare cu USD-ul. Opinia majoritară a fost să nu iasă de la guvernare. PNL ar fi găsit oricum un motiv să iasă din USL”, a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul crede că anumiţi politicieni l-au convins pe Antonescu că ar avea mai multe şanse la alegerile prezidenţiale dacă ar ieşi de la guvernare.

Citeşte şi: Ponta şi Dragnea se contrazic pe tema susţinerii lui Tăriceanu la şefia Senatului

„Undeva în septembrie – octombrie anul trecut Crin Antonescu a vorbit cu cineva sau mai mulţi oameni de bine l-au convins că e bine să iasă din guvernare că astfel i-ar creşte şansele la alegeri. Pe mine m-a afectat foarte mult ieşirea lui. Eu am investit foarte mult sentiment în USL. Eu am vorbit de nenumărate ori cu Antonescu şi am încercat să-l fac să ne creadă că nu avem niciun motiv să nu îl susţinem la prezidenţiale. Cred că cineva i-a băgat în cap acest lucru. Nu îl bănuiesc pe Băsescu, dar ce a făcut l-a dus mai aproape de Băsescu. Până la urmă s-au aliat fără să vrea, sper să nu fi existat vreo înţelegere între ei. Cred că cineva l-a otrăvit cu picătura chinezească că e mai bine pentru el, pentru prezidenţiale”, a mai spus Dragnea.

„Ponta şi-a dorit tot timpul să păstrăm această înţelegere, cred că îşi doreşte şi acum să fie premier până în 2016”, a mai spus liderul PSD.

Cele mai citite

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă