11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDouă soluții pentru problema lui Real. Lopetegui e bucuros că are de...

Două soluții pentru problema lui Real. Lopetegui e bucuros că are de ales între Courtois și Navas

De când Keylor Navas a anunțat că rămâne la Real, în ciuda faptului că gruparea spaniolă a hotărât să-l aducă pe Courtois, de la Chelsea, pentru 39 milioane de euro, a devenit clar că poarta madrilenilor va fi un spațiu competitiv și totodată încins în acest sezon.

Mulți s-au așteptat ca goalkeeperul costarican să dea bir cu fugiții în momentul în care a aflat că șefii săi vor să-i aducă pe cap unul dintre cei mai valoroși competitori posibili la această oră. Contrar așteptărilor, Navas a ales să rămână și să lupte în continuare pentru un post de titular, fiind convins că are calitățile necesare pentru a se ridica la înălțimea unei asemenea provocări. „Le spun tuturor tare și răspicat: am atât de mult entuziasm de a pleca de la Real Madrid pe cât am să mor!”, a fost mesajul portarului în vârstă de 31 de ani, pe care Real l-a luat în urmă cu patru ani de la Levante după ce a făcut un Campionat Mondial excelent în Brazilia.

Discurs diplomatic

Evident că noul său rival a venit cu un discurs diplomatic atunci când a fost întrebat de concurența cu Navas, spunând că este conștient de faptul că va trebui să muncească foarte mult pentru a avea o șansă la titularizare. „El este un portar cu reflexe excelente. Nimeni nu are locul de titular garantat, iar eu am venit aici să muncesc din greu”, a spus Courtois, care a făcut apoi o comparație cu momentul în care Chelsea l-a adus înapoi de la Atletico Madrid pentru a-l înlocui pe valorosul Petr Cech. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a adăugat: „Când am venit la Chelsea a trebuit să-l înlocuiesc pe Petr și la fel se punea problema. Am și astăzi o relație bună cu el. Noi, portarii, suntem un grup separat în lot și voi face tot ce pot ca lucrurile să meargă bine. Mai departe, antrenorul este responsabil de alageri”.

Într-adevăr, la cum se prezintă situația în momentul de față, Lopetegui este într-o situație ingrată, dar în același timp demnă de invidie, având în vedere că are la dispoziție doi portari de superclasă. Fostul selecționer al Spaniei este conștient de acest lucru și încearcă să aducă un plus de calm într-o perioadă în care toată lumea este dornică să afle certitudini cât mai repede cu putință. Sâmbătă seară, după ce Real a câștigat „Trofeul Bernabeu”, impunându-se cu 3-1 în fața lui AC Milan, Lopetegui și-a spus părerea pe această temă arzătoare de pe agenda presei iberice. „Avem o mare concurență și este un lucru bun pentru echipă. Indiferent care va fi decizia noastră, va fi mereu o problemă, pentru că va exista întotdeauna un portar care nu va juca, însă nu vedem asta ca pe o problemă, ci ca pe două soluții”, a explicat antrenorul în vârstă de 51 de ani.

Courtois nu a jucat în meciul amical contra lui AC Milan, întrucât nu este încă pus la punct cu condiția fizică după ce a avut o pauză mai lungă ca urmare a participării cu naționala Belgiei la Campionatul Mondial din Rusia, acolo unde a câștigat medalia de bronz.

Totuși, sunt șanse mari ca fostul goalkeeper al lui Chelsea să fie disponibil pentru Supercupa Europei pe care Los Blancos o vor disputa miercuri contra lui Atletico Madrid, atunci când Lopetegui va fi nevoit să facă prima alegere dificilă din noul sezon.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă