17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportDeputat PNL Alba: Guvernanţii vor să ascundă noul val de criză prin...

Deputat PNL Alba: Guvernanţii vor să ascundă noul val de criză prin care va trece România

Deputatul PNL de Alba Călin Potor susţine că guvernanţii „vor să ascundă noul val de criză prin care va trece România”, precizând că are informaţii de la investitori autohtoni că ţara va intra „într-o criză accentuată” începând cu toamna acestui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul PNL Călin Potor a afirmat, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că România va intra într-o perioadă de criză mult mai accentuată decât cea prezentă, pe fondul căderii economiilor din zona euro.

Potor a acuzat totodată guvernanţii că „vor să ascundă noul val de criză prin care va trece România”.

„Din informaţiile pe care le-am primit de la mai mulţi investitori autohtoni rezultă că România va intra într-o criză accentuată începând cu toamna acestui an. Este evident că prăbuşirea economiilor unor importanţe ţări din zona euro va avea efect de bumerang asupra noastră, a tuturor. Exporturile României vor scădea vertiginos în toată Europa, poate cu excepţia Germaniei, singura economie capabilă să se menţină. De altfel, mulţi dintre patronii din industria judeţului Alba mi-au mărturisit că anul acesta nu vor mai înregistra nici măcar jumătate din cifrele de afaceri pe care le-au avut anul trecut, iar falimentele se ţin lanţ”, a susţinut Călin Potor.

Parlamentarul a afirmat că evoluţia economiilor din Italia şi Spania, ţări în care lucrează oficial şi neoficial circa patru milioane de români, va avea repercusiuni şi asupra României.

„Numai în Italia sunt 1.200.000 de români care lucrează oficial, cu acte, iar în Spania situaţia este asemănătoare. Dacă jumătate dintre aceştia s-ar întoarce în ţară ce va face statul român? Nimeni nu se gândeşte în prezent la situaţia în care peste un milion de români s-ar întoarce acasă (…)”, se arată în comunicatul transmis de deputatul Călin Potor.

Parlamentarul i-a acuzat pe guvernanţi şi pe preşedintele Traian Băsescu că încearcă prin toate mijloacele să abată atenţia publică spre alte subiecte în afară de criza economică, în aşa fel încât românii să nu ştie ce îi aşteaptă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că nu ar trebui folosit cuvântul „criză” în actualul context, fiind vorba despre o reacţie a pieţelor la unele decizii neconvingătoare luate atât în SUA cât şi în Europa, el aniticipând că în zilele următoare bursele îşi vor reveni.

Cele mai citite

Băncile vor fi obligate să informeze clienții despre securitatea IT, conform unui proiect de lege ce va intra în vigoare în 2025

Platformele informatice utilizate de bănci și instituții de creditare vor deveni un criteriu esențial pentru autorizarea funcționării acestora, conform unui proiect de lege adoptat...

Bazin de înot într-o comună cu doar 1.500 de suflete de unde tinerii au plecat

Un bazin de înot, în valoare de 9 milioane de lei, a fost construit într-o comună cu puțin peste 1.500 de locuitori, în condițiile...

Apel la solidaritate către comunitatea de fermieri pentru sprijinirea sinistraților din județele Galați și Vaslui

În urma inundațiilor masive care au cuprins județele Timiș, Galați, Iași și Vaslui, conform estimărilor, peste 7.000 de persoane au rămas fără adăpost, fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă