25.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportDe ce a fost amendat Dan Diaconescu

De ce a fost amendat Dan Diaconescu

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a explicat, ieri, în cadrul audierilor de la comisia de cultură a Camerei, de ce a fost amendat postul DD TV cu 100.000 de lei.

Şefa CNA a invocat „abuzul fără precedent petrecut în seara zilei de 18 spre 19 octombrie”, când DDTV a transmis ilegal OTV. Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului potrivit căruia furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite acordul CNA pentru schimbarea structurii programelor.  DDTV are licenţă pentru a emite 67,5% programe proprii şi 32,5% retransmisia Inedit TV. Laura Georgescu a mai spus că CNA nu a aprobat modificarea grilei de emisie a DD TV, astfel încât DD TV să poată să retransmită programe în direct ale OTV. Potrivit legii, amenda  pentru încălcarea acestui articol este cuprinsă între 10.000 şi 200.000 de lei.

Laura Georgescu a declarat, că, în ultimele zile, asupra sa au fost făcute „presiuni politice” în cazul DD TV, precizând că la următoarele acuzaţii aduse în acest caz se va adresa CEDO. Deputatul PNL Gigel Ştirbu, preşedintele comisiei de cultură a întrebat-o ce presiuni s-au făcut asupra ei. Laura Georgescu a spus că a primit ameninţări atât „pe telefonul personal”, cât şi în spaţiul public. De cealaltă parte, Gigel Ştirbu a spus că el prin „presiuni” înţelege momentul în care „cineva important în acest stat” sau care deţine „o funcţie” ar fi chemat-o pe Laura Georgescu să-i spună să facă ceva sau să nu facă ceva în legătură cu DD TV.

Pe de altă parte, răspunzând unor întrebări legate de sesizările primite de comisie de la conducerea Antena 3, conform cărora ar fi existat interferenţe în politica editorială a televiziunii din partea unor instituţii ale statului, Laura Georgescu a spus: „Eu, personal, nu am constatat vreo interferenţă în politica editorială a Antena 3”.

În schimb, Gigel Ştirbu a fost de părere că CNA ar fi trebuit să aibă „o poziţie publică” vizavi de „implicarea la nivel declarativ a unor instituţii” ale statului în politica editorială a Antena 3.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă