2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSportCum a reușit Universitatea din Oradea să schimbe modul în care sunt...

Cum a reușit Universitatea din Oradea să schimbe modul în care sunt cazați studenții

Universitatea din Oradea dispune de unul dintre cele mai moderne cămine studen­țești din Transilvania. ”Căminul Nou”, așa cum este cunoscut de studenții orădeni, este cea mai recentă clădire care a fost amenajată în cadrul campusului universitar din Oradea. Inves­tiția în căminul studențesc, dat în folosință în ianuarie 2012, este una dintre cele mai apreciate și a însemnat alinierea la standardele occidentale din domeniul cazării studenților. În total, căminul are 67 de camere destinate cazării studenților. Anul acesta universitar, 201 studenți, atât băieți, cât și fete, din întreaga țară, care au fost admiși la universitatea orădeană, se bucură să fie cazați în Căminul Nou.

”În Căminul Nou sunt cazați cei mai buni studenți din cadrul Universității din Oradea. Aici sunt cazați doar cei care fac parte din elitele universității”, spune unul dintre studenți.

Un model de bune practici

Căminul poate fi considerat cu ușurință echivalentul unui hotel de o stea. Studenții apreciază investiția făcută și se simt ca acasă. ”Este ca acasă, nu simt o mare diferență, atât doar că nu este mama și nici tata lângă mine. În rest, avem tot ce vrem”, spune un student care urmează cursurile Facultății de Istorie.

Citeşte şi: Cât îi costă pe studenți cazarea la un cămin din Cluj

Căminul are cinci nivele. Pe fiecare palier există câte un oficiu unde studenții pot să-și gătească, să ia masa sau să spele haine. Fiecare etaj este prevăzut cu câte două mașini de spălat funcționar, o plită electrică, un cuptor cu microunde, dar există și frigider cu congelator, chiuvetă, dulapuri unde studenții își pot adăposti preparatele culinare, dar și alte dotări. Fiecare etaj are și un loc de recreere, dotat cu canapea și cu multe flori, astfel încât ambianța să fie cât mai plăcută. ”Avem toate condițiile aici. De la frigider la mașină de spălat, nu ne lipsește nimic. Putem învăța în liniște, nu se întâmplă să fim deranjați de persoane străine sau să avem alte probleme”, spune o studentă cazată chiar în acest cămin studențesc.

Citeşte şi: Ce revendicări au rectorii celor mai mari universități românești

Și condițiile din cameră sunt la standarde înalte. ”Mă bucur că am intrat în acest cămin, suntem doar trei în cameră, pot învăța liniștită, camerele sunt bine dotate, inclusiv cu baie proprie și balcon”, spune o altă studentă cazată aici, care a fost repartizată în Căminul Nou după ce a obținut media 9.80. ”Anul trecut am fost în alt oraș la facultate, nu se compară ce am găsit acolo la cămin cu ce este aici. Acolo am avut de zugrăvit din nou camera, a trebuit să îmi aduc de toate de acasă, să îmi repar patul și așa mai departe. Aici e altceva, am rămas mirat de ce condiții sunt aici”, ne spune un student venit din zona Moldovei. 

Cele mai citite

Avertizare Salvamont: Risc ridicat de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi

Riscul actual de avalanșă este însemnat și poate crește în următoarele zile, din cauza ninsorilor suplimentare prognozate Salvamont Brașov avertizează că, în această perioadă, riscul...

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...

Energia vântului aduce magie de Crăciun: Exporturi record de curent electric pentru România

Conform datelor Transelectrica, zilele propice pentru producția eoliană au fost rare în 2024 România s-a bucurat de un surplus energetic semnificativ în dimineața zilei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă