15.7 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024

Culise

…A mai plecat un consilier

Consilierul de stat la Departamentul de politica interna, Valeria Dorneanu, si-a prezentat ieri demisia din functia pe care o detinea in cadrul Administratiei Prezidentiale. Purtatorul de cuvant Adriana Saftoiu a declarat ieri ca decizia ii apartine ex-consilierei, aceasta motivand probleme de familie care impiedica exercitarea functiei detinute la Palatul Cotroceni. Bogdan Tiberiu Cazaban, in prezent consilier pentru Culte in cadrul Administratiei Prezidentiale, e posibil sa fie inaintat in functia vacanta acum, de consilier de stat.


DIP renunta la sefia PSD Bucuresti

Presedintele PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a declarat, ieri, ca va renunta la functia din cadrul partidului. Presat de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (care a hotarat demararea unui proces pentru a stabili cum a dobandit averea), deputatul PSD a recunoscut ca se va autosuspenda din toate functiile detinute in partid. „Recunosc ca aceasta decizie dauneaza grav imaginii partidului. Decizia o voi comunica organizatiei in ziua de luni”, a declarat, ieri, deputatul PSD. Acesta a mai precizat ca face acest gest din mandrie si din respect fata de colegii din partid. „Sunt un om prea mandru ca sa nu fac acest lucru, chiar daca nu este in favoarea PSD si a organizatiei Bucuresti”, a conchis DIP.


Liberalii temporizeaza fuziunea cu PD

In timp ce vorbesc despre fuziunea cu PD, liberalii nu par foarte dornici sa treaca la pasi concreti pentru realizarea acestui proiect. La sedinta de ieri a Biroului Permanent Central, unii lideri ai partidului au fost de parere ca PNL nu este pregatit sa demareze negocierile pentru fuziune, au afirmat surse liberale. In consecinta, liberalii vor sa amane cat mai mult posibil realizarea unuia dintre pasii pe baza carora s-ar face fuziunea – sondajul de opinie care sa determine ponderea fiecarui partid, si aceasta pentru ca liberalii se tem ca vor fi dezavantajati printr-un sondaj de opinie realizat in aceasta perioada. Deocamdata se discuta inca despre institutul care va realiza sondajul, variantele cele mai vehiculate fiind Gallup si CURS. Singura decizie concreta luata de liberali si de democrati este reactivarea comisiilor de arbitraj pentru conflictele din filiale. De altfel, saptamana trecuta presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, afirma ca unul dintre obstacolele aflate in calea fuziunii este faptul ca exista judete in care reprezentantii celor doua partide au intrat in conflict.
Cu toate ca liderii PNL insista pe neintelegerile din judete, in realitate exista destui membri ai conducerii de la centru care nu privesc cu prea multa simpatie fuziunea.


Catarama, reactivat

Fostul lider liberal Valeriu Stoica i-a adresat actualului presedinte Calin Popescu Tariceanu o scrisoare prin care il felicita pentru imbratisarea proiectului fuziunii si insista pentru realizarea lui cat mai rapida. „Cunosc adversitatile care pot impiedica realizarea acestui proiect si stiu ca exista in ambele partide”, marturiseste Stoica. Insa in opinia sa „miza este prea mare pentru ca liberalii sa rateze aceasta sansa”. Daca Valeriu Stoica il felicita pe Tariceanu, Viorel Catarama a fost reactivat ieri, prilej cu care a propus organizarea unui congres extraordinar al PNL in care sa se hotarasca suspendarea actualei conduceri a partidului si… desemnarea unui prim-ministru din partea PD!

Cele mai citite

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit cu medicul Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ, renumitul medic, รฎntr-o ceremonie elegantฤƒ desfฤƒศ™uratฤƒ la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ