17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportCu pumnul si cutitul in campanie

Cu pumnul si cutitul in campanie

» Acuzatiile de violenta curg in toata tara. Plangerile penale impotriva agresorilor, la fel. Bannerele se apara cu pretul vietii. Cum in unele cazuri nu prea sunt martori, politistilor nu le ramane decat sa verifice eventualele certificate medico-legale. In rest, alegatorii le cred pe cuvant pe unele sau altele dintre victimele-candidati.

La Todiresti (Vaslui) se spune ca insusi primarul in exercitiu, Marcel Ipate (PD-L), s-a repezit spre bannerele candidatului PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean, deputatul Dan Marian. Dupa ce a smuls unul dintre bannere, in satul Silistea, a vrut sa-l rupa si pe cel din fata sediului organizatiei comunale din satul resedinta. "A venit urland la mine, sa dau imediat jos bannerul, spunand ca nu am autorizatie. A strigat in fata oamenilor ca ma omoara, a pus mana pe un pietroi si a vrut sa ma loveasca, dar a fost lovit in ultima secunda de seful de post", a reclamat Ioan Plopan, liderul local al PNL. Scandalul a continuat. Candidatul PNL pentru primarie, Neculai Istrate, se plange ca Ipate a inceput sa-l injure in weekend, iar consilierii acestuia sa arunce cu pietre si cu oua dupa staff-ul sau si sa-i ameninte oamenii. Cei atacati au anuntat serviciul de urgente 112. Cei implicati au dat cu subsemnatul la IJP Vaslui, pentru a clarifica situatia. La Prefectura au aparut si alte reclamatii. sefii de post fac legea. La Hoceni, seful de post, care e cumatru cu primarul, este reclamat ca merge pe la oameni acasa si ii ameninta ca vor avea probleme daca nu-l voteaza inca un mandat pe actualul primar. Un scandal de notorietate a izbucnit si in comuna Dimitrie Cantemir. Primarul de aici, Viorel Florea (PSD), a intrat in conflict cu o parte dintre cadrele didactice din comuna. Totul a pornit de la un scandal iscat intre primar si un profesor de geografie, cel din urma acuzand faptul ca ar fi fost injurat si amenintat de edil. Profesorul sustine ca a fost agresat de primar pentru ca l-ar fi salutat pe un contracandidat al acestuia. Primarul a negat si a spus ca profesorul a interpretat gresit un gest al sau.

Liderul Partidului Conservator din orasul Flamanzi, Emil Teodorescu, se plange ca fiul liderului PD-L Constantin Pitorac, in varsta de 23 de ani, l-ar fi batut pe baiatul sau, in varsta de 13 ani, in timp ce se intorcea de la scoala. Pitorac a spus ca are martori care pot demonstra ca baiatul sau se afla la serviciu in ziua respectiva. Este a doua oara cand unul dintre liderii PC aduce acuzatii la adresa liderilor celorlalte formatiuni politici ca i-au batut. Ultima data, acuzatii similare a primit secretarul general al PNL, Florin Turcanu.

La Suceava, acuzele curg din toate partile. Vicepresedintele organizatiei judetene Suceava a PD-L, Daniel Cadariu, l-a acuzat pe primarul PSD al comunei Fantana Mare, Vasile Mucilenita, ca a sarit cu cutitul la bataie, atacand mai multi simpatizanti PD-L. Persoanele agresate pazeau un banner electoral al PD-L. Motivul pentru care primarul a sarit cu cutitul il constituie, conform lui Cadariu, dorinta lui Mucilenita ca in locul bannerului PD-L sa fie instalat unul al PSD. In scandal s-a implicat insusi deputatul PSD Ioan Stan, responsabil al partidului pentru zona Falticeni. Potrivit lui Ioan Stan, Vasile Mucilenita a dat autorizatie pentru trei bannere PD-L, iar democrat-liberalii ar fi instalat cinci astfel de materiale electorale. Stan spune ca membri ai PD-L l-ar fi amenintat, de fapt, pe Vasile Mucilenita.
Potrivit lui Corneliu Popovici, consilier judetean al PSD, candidatul PD-L la Primaria Preutesti, Alexandru Anita, ar fi lovit o batrana simpatizanta a PSD. Saveta Andrei ar fi avut un schimb de replici cu Alexandru Anita, iar acesta ar fi lovit-o pe femeie, care s-a prezentat la spital pentru ingrijiri medicale. In replica, Alexandru Anita a spus ca "protesteaza public impotriva minciunilor sfruntate spuse de vicepresedintele PSD, domnul Corneliu Popovici, referitor la faptul ca eu as fi agresat o persoana in varsta de 65 de ani". De fapt, Popovici e suparat ca sediul PSD a fost "invadat de o ceata de baieti de baieti", care au inlocuit afisele PSD cu cele ale PD-L.

Un scandal electoral a avut loc in acest weekend la Arad. Primarul Aradului, Gheorghe Falca, candidatul PD-L la primarie, a descoperit el insusi niste tineri care lipeau ilegal afise pentru PNG, s-a enervat si a chemat politia. Incidentul s-a petrecut in zona Stadionului UTA. "Baiete, nu lipi afisul acolo, nu ma face sa cobor la tine!", povestesc lipitorii suparati ca s-a dat ordin sa fie dusi la sectie, c-ar fi spus Falca. Oricum, li s-a intocmit proces-verbal.
O echipa a candidatului PNL la primaria comunei vrancene Straoane, Vasile Pricop, a fost agresata de o echipa a primarului PSD in functie, Vasile Zbarciog. "Eram pe una din strazile comunei, la discutii cu mai multi sateni, cand au aparut circa zece oameni ai primarului, care ne-au luat la bataie cu parii. Ne reprosau ca «vrem sa ii prostim pe oameni» si ca «vrem cu orice pret ciolanul». Primarul statea la mica distanta si radea multumit. Am scapat cu mare greutate din incaierare si am facut plangere penala la politie", ne-a precizat candidatul PNL Vasile Pricop. De cealalta parte, primarul Zbarciog, candidatul PSD la aceeasi functie, a declarat, laconic, ca "nu s-a intamplat nimic serios, au fost numai injuraturi".

Primarul PSD al orasului Uricani, Danut Odagiu Buhaescu, a inceput o apriga campanie electorala impotriva primarului PD-L din Petrosani, desi intre cele doua unitati administrativ-teritoriale nu exista nici o legatura. De pe telefonul mobil de serviciu, Buhaescu a trimis mai multe SMS-uri, unele cu mesaje obscene, impotriva lui Marius Cristian Vladu, candidatul PD-L la Consiliul Judetean Hunedoara, dar mai ales impotriva lui Tiberiu Iacob-Ridzi. Danut Buhaescu a recunoscut ca a trimis cateva SMS-uri despre Tiberiu Iacob-Ridzi, dar spune ca a vrut doar sa atraga atentia asupra mesajelor care circula prin Petrosani.

Cele mai citite

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

FCSB în pericol de depunctare din cauza declarațiilor lui Gigi Becali!

Gigi Becali riscă o nouă suspendare după acuzațiile aduse arbitrului Horațiu Feșnic, ceea ce pune FCSB în pericol de a pierde 3 puncte în...
Ultima oră
Pe aceeași temă