TRANSFER. Torinezii vor să scape de salariul uriaș al portughezului

Cristiano Ronaldo, pe făraș la Juventus

Eliminată prematur din Champions League de Lyon, Juventus Torino vrea să scape cu orice preț de Cristiano Ronaldo, iar printre variantele vehiculate pentru portughez se numără și FC Barcelona.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

18.08.2020 - 22:41

Cu toate că a cucerit al nouălea titlu consecutiv în Italia, Juventus Torino are probleme financiare, iar singura soluție pe care șefii „Bătrânei Doamne” au găsit-o este diminuarea anvelopei salariale. Astfel, piemontezii s-ar putea despărți în această vară de Paulo Dybala și Cristiano Ronaldo.

Imediat după eliminarea prematură din Champions League, în fața francezilor de la Olympique Lyon, în presa internațională au apărut zvonuri conform cărora Ronaldo ar putea fi cedat la FC Barcelona. Informația a fost confirmată de reputatul jurnalist spaniol Guillem Balague, care a dezvăluit că cvintuplul câștigător al Balonului de Aur a fost propus la mai multe echipe de top, inclusiv la formația catalană.

„Cristiano Ronaldo a fost propus la PSG de impresarul său, Jorge Mendes, pentru că acestea au fost instrucțiunile date de către șefii lui Juve, nu neapărat pentru că francezii l-ar fi dorit cu adevărat. În ultimele șase luni am putut observa acest lucru. S-a vorbit de Real Madrid, cu toate că cei de acolo au spus că nu există nicio şansă ca el să mai revină pe Bernabeu. Au fost discuţii şi despre MLS, etc. Toate astea, pentru că Juventus vrea să scape de salariul lui. Cam atât de drastică e situaţia. Ronaldo a fost oferit peste tot, inclusiv la Barcelona”, a declarat Guillem Balague.

Aflat în vacanță pe iahtul său de lux, lusitanul a avut o postare ambiguă, care a alimentat zvonurile unei plecări din Italia. „Acum e timpul de reflecție, momentul să analizăm suișurile și coborâșurile. Fie ca această scurtă vacanță să ne permită tuturor să luăm cele mai bune decizii pentru viitorul nostru și să revenim mai puternici și mai dedicați ca niciodată”, a scris Ronaldo pe Instagram.

Cotat în acest moment la 60 de milioane de euro, Ronaldo câștigă aproximativ 2,5 milioane de euro lunar la Juventus.

Totuși, Balague nu crede că portughezul, care mai are contract cu torinezii până în 2022, poate fi îndepărtat prea ușor de la Torino: „Nu sunt aşa sigur că Juventus poate să scape aşa uşor de el. De fapt, la ce salariu are, Ronaldo, cine să ofere atâţia bani?”

Dybala, celălalt fotbalist vizat de reforma lui Juventus, s-ar afla în discuții cu Real Madrid și Manchester City. În schimbul argentinianului, bianconerii vor să încaseze aproximativ 100 de milioane de euro.

 

Comentarii