12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCoronavirus | Doi jucători de la Juventus, depistați din nou pozitiv

Coronavirus | Doi jucători de la Juventus, depistați din nou pozitiv

Daniele Rugani (25 de ani) a fost printre primii fotbaliști depistați pozitiv cu coronavirus, pe 11 martie. La aproape o lună de la diagnostic, jucătorul lui Juventus s-a testat din nou, iar rezultatul a fost pozitiv.

În aceeași situație se află și colegul lui Rugani, Blaise Matuidi (32 de ani). Francezul a fost depistat pozitiv pe 17 martie și, potrivit noului test, încă suferă de COVID-19, informează presa din Italia.

În acest moment, medicii din Italia nu își explică de ce virusul nu a dispărut din organismele celor doi sportivi. Mai ales că Rugani nici măcar nu a avut simptome puternice în această perioadă. De când a contractat virusul, italianul a stat departe de soția sa, însărcinată în patru luni. 

Paulo Dybala (26 de ani), tot de la clubul Juventus, a contractat virusul pe 21 martie și așteaptă rezultatul unui nou test. Logodnica sa, Oriana Sabatini, alături de care jucătorul argentinian se află în carantină, a repetat testul și rezultatul a fost din nou pozitiv.

Coronavirus ”poate afecta totul”

Nici Matuidi nu a avut complicații din cauza COVID-19, a anunțat soția fotbalistului. Totuși, testele arată că fotbalistul nu a depășit încă perioada grea.

Mai mult, deși jucătorii ar putea părea vindecați peste ceva timp, specialiștii avertizează că e posibil ca noul coronavirus să ducă la complicații. Antonio Spataro, directorul medical al Comitetului Olimpic Italian, susține că virusul poate provoca efecte serioase asupra mai multor organe vitale.

“Problema cu COVID-19 este că el poate afecta totul, de la activitatea cardiacă și până la funcția respiratorie, care sunt fundamentale. Jucătorii au nevoie de un specialist în medicină sportivă pentru a efectua un set complet de teste”, a afirmat medicul.

Totodată, Spataro a adăugat că cei care au avut infecția vor trebui examinați minuțios înainte de a reîncepe activitatea fizică.  ”Trebuie să stabilim dacă și în ce mod virusul a afectat corpul sportivului”, a explicat el.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă