12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportConstanţa: Deputatul Maria Stavrositu a câştigat alegerile pentru şefia organizaţiei municipale a...

Constanţa: Deputatul Maria Stavrositu a câştigat alegerile pentru şefia organizaţiei municipale a PDL

Deputatul Maria Stavrositu a câştigat şefia filialei municipale Constanţa a PDL, cu 32 de voturi mai mult faţã de contracandidatul sãu Florian Constantin, înainte de aflarea rezultatului ea acuzând fraudarea votului şi dorindu-i succes contracandidatului sãu, convinsã cã acesta a câştigat alegerile.

Şedinţa de sâmbãtã a Consiliului de Coordonare Local al organizaţiei municipale Constanţa a PDL a început cu o orã întârziere, iar candidaţii la şefia filialei au fost deputatul Maria Stavrositu şi Florian Constantin, transmite corespondentul Mediafax.

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, care a condus şedinţa de alegeri, le-a spus democrat-liberalilor cã dupã aceste alegeri nu trebuie sã mai existe conflicte între membrii de partid.

„O perioadã îndelungatã pe plan local ne-am confruntat cu lupte aprige între colegi, cu scenarii de trãdare, conflicte şi reproşuri. Cuvântul luptã murdarã în interiorul organizaţiei trebuie şters din vocabularul pdl-istului constãnţean, capitolul luptã internã se încheie astãzi”, a spus liderul PDL Constanţa.

Înainte de începerea votului, Florian Constantin a lãsat sã se înţeleagã cã organizaţia centralã a partidului nu ar fi agreat candidatura sa la aceste alegeri.

„Asearã, un foarte bun prieten mi-a trimis un SMS în care îmi spunea: ?Ce ai fãcut cu orgoliul tãu ? Mi-ai pus în cap tot Bucureştiul?. Şi-am rãspuns: ?Da, dar nu pot sã mor în genunchi. Bucureştiul sã stea la el acasã. Aici noi rãspundem?”, a spus Florian Constantin, care i-a urat „La mulţi ani” lui Traian Bãsescu, spunând cã acesta este „un om greu la timpuri grele”.

Şi deputatul Maria Stavrositu l-a adus în discuţie pe Traian Bãsescu în discursul sãu, afirmând cã a participat la petrecerea oferitã de şeful statului, care vineri a împlinit 60 de ani.

„Am participat la petrecerea oferitã de domnul preşedinte la invitaţia dumnealui şi vã transmite cã aşteaptã de la noi solidaritate, unitate şi, dupã cum dânsul spunea, sã nu muncim separat, sã muncim împreunã”, a spus Maria Stavrositu.

La Consiliul de Coordonare Local au participat 340 de delegaţi dintr-un total de 532, iar rezultatul alegerilor a fost anunţat dupã mai bine de douã ore de la încheierea votãrii.

Înainte de a se anunţa rezultatul alegerilor, Maria Stavrositu a reclamat fraudarea votului. Ea le-a spus jurnaliştilor cã buletinele de vot aveau o singurã semnãturã, cã nu ştie a cui era aceastã semnãturã şi cã buletinele de vot ar fi fost ţinute de cãtre un apropiat al contracandidatului sãu.

Convinsã cã a pierdut alegerile, Maria Stavrositu a afirmat în faţa ziariştilor cã doreşte succes viitoarei conduceri şi cã nu va contesta alegerile.

Dupã câteva minute, preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, a anunţat rezultatul alegerilor: deputatul Maria Stavrositu a fost votatã de 155 de delegaţi, Constantin Florian a primit 123 de voturi, iar 62 de buletine au fost anulate.

Dupã ce a aflat cã este învingãtoare, Maria Stavrositu le-a spus membrilor democrat-liberali prezenţi în salã cã ştie ce presiuni au fost fãcute asupra delegaţilor, dar cã este convinsã cã PDL are „caractere tari”.

Maria Stavrositu este deputat PDL din 2008, ea fiind de profesie profesor de matematicã.

Situaţia organizaţiei municipale Constanţa a fost una neclarã timp de un an şi jumãtate. Totul a început pe 5 iunie 2010, când Consiliul de Coordonare Local a ales o nouã conducere la organizaţia municipalã a PDL Constanţa. În urma acelor alegeri, deputatul Maria Stavrositu a devenit preşedinte al organizaţiei municipale, fiind, altfel, şi singurul candidat pentru acest post.
Decizia luatã în cadrul Consiliului de Coordonare Local a fost contestatã de cãtre preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa din acea perioadã, Mircea Banias, iar Comisia de Eticã şi Litigii a PDL Constanţa a hotãrât cã alegerile sunt nestatutare. Pentru a fi sau nu validate alegerile de la organizaţia municipalã, pe data de 31 iulie 2010 s-a întrunit Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa, dar şedinţa respectivã s-a transformat într-un imens scandal între taberele conduse de Maria Stavrositu şi Mircea Banias.

CCJ nu a dus la niciun rezultat, pentru cã fiecare dintre cele douã tabere şi-a revendicat succesul. Din acest motiv, a fost nevoie de intervenţia Comisiei de Eticã şi Litigii a Partidului Democrat Liberal, care a hotãrît cã atât CCL, cât şi CCJ nu au fost statutare.

În luna martie a acestui an, Biroul Permanent Naţional al PDL a decis ca funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei sã fie deţinutã de Maria Stavrositu pânã la organizarea unor alegeri.

Cele mai citite

Concurența dintre hoteluri și Airbnb: Costuri ridicate și reglementări stricte versus acces facil și taxe minime

Deschiderea unui hotel implică nu doar o investiție financiară semnificativă, ci și obținerea a nu mai puțin de 14 avize și certificate necesare pentru...

Tranzacție strategică: Compania ungară MVM preia divizia E.ON de gaze și electricitate din România

Prin această achiziție, Ungaria își consolidează prezența pe piața energetică din România Tranzacția, care are nevoie și de aprobarea unor instituții ale statului român, ar...

România la un pas de Visa Waiver: Ambasadorul Muraru anunță îndeplinirea ultimei condiții

În prima parte a anului viitor, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA Ambasada României în SUA a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă