16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportConsilier personal angajat în ASF, după ce a fost dat în judecată...

Consilier personal angajat în ASF, după ce a fost dat în judecată de aceeași instituție

Marian Sârbu a fost reangajat, în luna iulie, în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în funcția de consilier personal al președintelui Mișu Negrițoiu, după ce instituția l-a dat în judecată în luna aprilie. ASF îi ceruse angajatului plata unui prejudiciu de 56.433 de lei, realizat de acesta în patrimoniul fostei Comisii de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), potrivit datelor obținute de HotNews.ro de la Tribunalul București.

Raportul Curții de Conturi, publicat în februarie 2015, arată că ASF nu a recuperat în anul 2013 peste 1,78 milioane lei – prime de căsătorie și de vacanță acordate în mod nelegal în anul 2012 angajaților fostei CSSPP.

Tribunalul București are pe rol un dosar înregistrat în data de 1 aprilie 2015, în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a reclamat pe Marian Sârbu, fost președinte al CSSPP (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, autoritate responsabilă de piață pensiilor private care în 2013 a fost absorbită, alături de CSA și CNVM, în ASF). Obiectul dosarului este: ‘acţiune în răspundere patrimonială’.

După absorbția CSSPP de către ASF, Marian Sârbu a fost numit prim-vicepreședinte al ASF, de unde a demisionat, în luna iulie 2014,  forțat de Curtea Constituțională care a decis că numirea lui în această funcție a fost neconstituțională deoarece acesta nu avea experiență necesară cerută de lege.

După ce a demisionat din ASF, Marian Sârbu a fost numit consul în Dubai de către Guvernul Ponta.

În acest an, Marian Sârbu a fost rechemat la cererea sa din postul de consul al României la Dubai și s-a reîntors în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în luna iulie 2015 pe poziția de consilier al președintelui ASF, Mişu Negriţoiu. 

ASF nu a dorit să spună ce prejudiciu vrea să recupereze de la Marian Sârbu și nici să facă alte comentarii.

„Situația menționată face parte din litigiile de muncă ale ASF care implică foști membri ai Comisiilor predecesoare ASF și foști salariați care solicită pachete compensatorii, cât și foști sau actuali angajați care au încasat sume necuvenite, așa cum au fost constatate de către Curtea de Conturi. ASF are obligația de a recupera aceste prejudicii, demers contestat în instanță de către salariații respectivi. ASF are un număr total de 54 de asemenea litigii, în care sunt implicate 138 de persoane. La fel ca în cazul oricăror procese aflate încă pe rol, ASF nu face alte comentarii. Vom reveni cu detalii la momentul pronunțării unei decizii definitive a instanței de judecată”, a transmis ASF pentru HotNews.

Cele mai citite

Raya a salvat-o pe Arsenal de la eșec! Portarul spaniol a avut o paradă uluitoare

David Raya, portarul lui Arsenal, a fost protagonistul unei duble parade impresionante care a salvat echipa sa în meciul împotriva Atalantei, scor 0-0, din...

Victorie răsunătoare pentru echipa lui Xavi Pascual în Liga Campionilor!

Fostul antrenor dinamovist Xavi Pascual a obținut o victorie impresionantă la cârma echipei Veszprem, învingând PSG cu scorul de 41-28 în grupele Ligii Campionilor...

Dinamo, în pericol! Selmani riscă suspendarea în meciul cu Oțelul

Astrit Selmani, atacantul kosovar al lui Dinamo, riscă suspendarea dacă va primi un cartonaș galben în confruntarea cu Oțelul Galați, un scenariu care ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă