27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportCONGRES PPE la Bucureşti. Laszlo Borbely: Congresul este un eveniment istoric pentru...

CONGRES PPE la Bucureşti. Laszlo Borbely: Congresul este un eveniment istoric pentru România

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că Congresul Partidului Popular European reprezintă un eveniment important în istoria României şi că trebuie să respectăm semnificaţia acestui moment.

”Este un congres istoric, haideţi să respectăm semnificaţia acestui moment, nu este important doar pentru PDL sau UDMR”, a spus Borbely într-o emisiune la postul Realitatea TV.

Borbely consideră că acest eveniment reprezintă un motiv de mândrie pentru poporul român.

”Atunci când are loc un asemenea congres cu atâţia şefi de stat, trebuie să fii mândru că vin în România. Din acest punct de vedere, noi (UDMR-n. red.) suntem mândri că putem fi coorganizatori”, a precizat vicepreşedintele UDMR.

Totodată, acesta îndeamnă politicienii la înţelegere şi cooperare: ”Prezenţa şefului statului (la Congres PPE-n.red.) este normală ca şi gazdă, haideţi să încercăm să transfomăm acest moment într-unul de succes”.

Borbely a precizat că preşedintele PPE, Wilfired Martens, a asigurat că România se bucură de sprijinul liderilor europeni: ”Martens ne-a asigurat că nu este o situaţie tragică în România. A dat de înţeles că aici putem să ne rezolvăm problemele interne, nu e bine ca problemele interne să fie externalizate. Toata lumea ne-a atras atenţia să fim cumpătaţi şi să păstrăm şi acele reguli nescrise ale statului de drept.”

Totodată, Borbely a spus că Martens nu doreşte disiparea comunităţii maghiare  prin acceptarea în familia popularilor europeni a partidului lui Laszlo Tokes.

”Martens ne va sprijini, ne susţine în campania electorală, de asta nu a fost acceptată candidatura partidului lui Tokes, deoarece Martens nu vrea să disipeze comunitatea maghiară”, a conchis Borbely.

Citeşte şi:

CONGRES PPE la Bucureşti. Tokes: Este nevoie de un sistem de federalism în România

 

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă