15.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSportCazul Vosganian: CE va monitoriza situaศ›ia รฎn cadrul MCV

Cazul Vosganian: CE va monitoriza situaศ›ia รฎn cadrul MCV

Comisia Europeanฤƒ va continua sฤƒ monitorizeze, în cadrul MCV pe Justiศ›ie, cazurile în care Legislativul refuzฤƒ sฤƒ ridice imunitatea miniศ™trilor sau parlamentarilor pe care procurorii vor sฤƒ-i urmฤƒreascฤƒ penal, a declarat, joi, un oficial de la Bruxelles, fฤƒcând referire la  decizia Senatului de a se opune urmฤƒririi penale a senatorului liberal Varujan Vosganian, transmite Hotnews.ro.  

CiteลŸte ลŸi: Ariton poate fi urmฤƒrit penal. Vosganian scapฤƒ, dupฤƒ ce a plâns în plenul Senatului. Vezi reacศ›iile lui Iohannis, Ponta ศ™i Gorghiu
  
"Poziศ›ia Comisiei a fost trasatฤƒ în Raportul MCV foarte recent, ศ™i nu ศ™i-a schimbat-o. Vom continua, desigur, sฤƒ monitorizฤƒm situaศ›ia ศ™i sฤƒ discutฤƒm cu partenerii români de-a lungul întregului an", a declarat, pentru Hotnews, oficialul din Comisia Europeanฤƒ.  
  
Parlamentul a rฤƒmas cea mai criticatฤƒ instituศ›ie româneascฤƒ ศ™i în raportul MCV adoptat de Comisia Europeanฤƒ pe 28 ianuarie 2015.   
  
Blocarea unor anchete penale împotrivฤƒ anumitor parlamentari, promovarea de legi care aduc atingere luptei anticorupศ›ie, tergiversarea adoptฤƒrii unor acte normative care sฤƒ ajute justiศ›ia – acestea sunt principalele acuzaศ›ii la adresฤƒ Parlamentului, vizând activitatea pe anul 2014.  

"În cea mai mare parte a anului 2014, încercฤƒrile DNA de a convinge Parlamentul sฤƒ ridice imunitatea unor parlamentari pentru a permite iniศ›ierea de anchete ศ™i aplicarea mฤƒsurilor de detenศ›ie preventivฤƒ nu au dat niciun rezultat. Rฤƒspunsul Parlamentului la solicitฤƒrile DNA pare arbitrar ศ™i lipsit de criterii obiective", se aratฤƒ în Raportul MCV.  
  
Senatorul PNL, Varujan Vosganian, a scฤƒpat de urmฤƒrirea penalฤƒ dupฤƒ ce senatorii au votat joi împotrivฤƒ cererii depuse de DIICOT. Vosganian a ศ›inut un discurs în faศ›ฤƒ colegilor sฤƒi senatori prin care le cerea sฤƒ nu aprobe cererea procurorilor. La finalul discursului, Vosganian ศ™i-a ศ™ters câteva lacrimi. 
  
 Astfel, din cei 168 de senatori au fost prezenศ›i 132. 56 de senatori au votat pentru începerea urmฤƒririi penale, 71 au votat contra, 5 s-au anulat. Cฤƒ urmare a votului, Senatul a respins hotฤƒrârea privind cererea de urmฤƒrire penalฤƒ. 

Vosganian a declarat, dupฤƒ ce a fost anunศ›at rezultatul oficial al votului, cฤƒ "votul reprezintฤƒ o victorie a democraศ›iei ศ™i a demnitฤƒศ›ii Parlamentului României, precum ศ™i o ศ™ansa de a aศ™eza puterile statului pe echilibrul pe care îl dorim cu toศ›ii". 
  
 

Cele mai citite

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit cu medicul Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ, renumitul medic, รฎntr-o ceremonie elegantฤƒ desfฤƒศ™uratฤƒ la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ