Ciprian Tătărușanu s-a înțeles cu „Diavolul Milanez”

Portarul român Ciprian Tătărușanu se întoarce în Serie A și va semna un contract pe trei ani cu formația AC Milan, unde va fi rezerva lui Gianluigi Donnarumma.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

10.09.2020 - 22:24

Aventura lui Tătărușanu în Franța s-a încheiat după doar trei sezoane, timp în care goalkeeperul naționalei a evoluat pentru FC Nantes și Olympique Lyon. Presa din Italia a dezvăluit că portarul naționalei României s-a înțeles cu AC Milan și va semna un contract pe 3 ani cu gruparea din „capitala” modei, acolo unde va avea ocazia să împartă vestiarul cu celebrul Zlatan Ibrahimovic. În ultimul sezon, Tătăruşanu a fost rezerva lui Anthony Lopes la Lyon şi a bifat doar 6 meciuri la formaţia antrenată de Rudi Garcia. Chiar dacă a sosit la Lyon din postura de jucător liber de contract, francezii vor încasa 500.000 de euro pentru goalkeeperul în vârstă de 34 de ani.

Totuși, în pofida acestui transfer de senzație, Tătărușanu nu va scăpa de statutul de rezervă. Titularul de drept din poarta „Diavolului Milanez” este tânărul Gianluigi Donnarumma, un internațional italian în vârstă de 21 de ani. Șansele ca acesta să plece în perioada de mercato sunt infime, având în vedere că rossonerii au pretenții financiare ridicate în privința sa.

Prin această mutare AC Milan a dorit să acopere golul lăsat de plecările recente ale lui Pepe Reina, care a ajuns la Lazio, și Asmir Begovic, revenit la Bournemouth, de unde era împrumutat.

Tătărușanu nu este la prima sa experienţă în Serie A, el apărând poarta formaţiei Fiorentina în perioada 2014-2017. El şi-a început cariera la Juventus Bucureşti, iar apoi a mai evoluat la Gloria Bistriţa şi Steaua. Înainte de a ajunge la Lyon a jucat în tricoul formației FC Nantes, între 2017 şi 2019.

De-a lungul timpului, la AC Milan au mai evoluat Cosmin Contra și Florin Răducioiu.

Comentarii