12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportCiorbea a încheiat o alianţã, dar nu a reuşit reconcilierea în interiorul...

Ciorbea a încheiat o alianţã, dar nu a reuşit reconcilierea în interiorul PNŢCD

PNŢCD şi Asociaţia „21 decembrie 1989” s-au asociat, sâmbãtã, în „Alianţa Calea Dreaptã”, însã încercarea de reconciliere în interiorul partidului a eşuat, conform liderului formaţiunii, Victor Ciorbea, relatează Mediafax.

Ciorbea a spus, la o conferinţã de presã, cã a convocat şedinţa Comitetului Naţional de Coordoanre al PNŢCD pentru a reconcilia grupãrile din partid, pentru a finaliza pe cale paşnicã toate procesele care sunt pe rol de trei ani şi a propus cooptarea în structurile de conducere a celor care conduc aceste grupãri.

„Din pãcate nu am reuşit sã ne atingem scopul(…) Aurelian Pavelescu, bine cã a venit mãcar, a transmis mesajul de anul trecut. A venit doar cu doi-trei oameni, a luat cuvântul şi a venit doar sã vã dea dumneavoastrã o declaraţie la intrare. Alt scop nu a avut”, a declarat Ciorbea.

El a adãugat cã Pavelescu dorea sã întârzie participarea PNŢCD la alegerile parlamentare, propunând alegeri în filiale şi, apoi, în câţiva ani, un congres.

Victor Ciorbea a mai spus cã, în aceste condiţii, PNŢCD „va lupta la tribunal, unde miercuri este o zi decisivã”.

El a anunţat cã CNC a aprobat „Alianţa Calea Dreaptã”, formatã de PNŢCD cu Asociaţia „21 Decembrie 1989”, iar partidul este în tratative avansate cu câteva asociaţii monarhiste, cu Alianţa Civicã, AFDPR pentru ca acestea sã intre în alianţã.

Ciorbea a precizat cã nu intenţioneazã o colaborare cu PDL, proiectul PNŢCD fiind „Calea Dreaptã”.

Liderul unei grupãri din PNŢCD, Aurelian Pavelescu a pãrãsit, sâmbãtã, şedinţa CNC al PNŢCD, declarând cã acesta este „o întâlnire nestatutarã” şi „un bluf”.

Pavelescu a precizat cã a propus ca, în cel mult o lunã, sã se organizeze alegeri în filialele partidului, urmate de un congres, întrunire care „nu este un grup de oameni adunat de pe stradã, ci de reprezentanţi ai filialelor”.

Liderul ţãrãnist a susţinut cã Gheorghe Ciuhandu, cel care conduce şedinţa CNC de sâmbãtã, a refuzat sã punã în dezbatere propunerile sale, motiv pentru care a pãrãsit întrunirea. El a adãugat cã preşedintele ţãrãnist, Victor Ciorbea, care a avut iniţiativa convocãrii CNC, a organizat acţiunea „pentru el şi pentru funcţia de preşedinte de partid” şi dacã deciziile care se vor lua vor fi „radicale” se va accentua sciziunea din partid.

Cele mai citite

Avertismente din mai multe industrii: Ceasuri de lux, oțel, retail și auto afectate de scăderea cererii

Primele luni ale anului 2024 au adus semnale de alarmă din diverse sectoare economice, inclusiv producția de ceasuri de lux, oțel, retail, auto. Printre...

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...

Premierul calmează temerile: România nu va intra în criză, avem depozite la BNR

Marcel Ciolacu afirmă că este în legătură permanentă cu guvernatorul BNR și analizează indicatorii economici Întrebat dacă există riscul unor turbulențe economice în viitor, premierul...
Ultima oră
Pe aceeași temă