7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportCine retrogradează și cine merge la baraj din Liga I

Cine retrogradează și cine merge la baraj din Liga I

Ultima etapă a play-out-ului Ligii 1 s-a jucat miercuri după-amiază, toate meciurile având loc cu începere de la ora 18.30. Principalele mize erau salvarea de la retrogradarea direct, evitarea meciurilor pentru barajul de menținere și ocuparea unuia din primele 2 locuri, ce duc la barajul pentru Conference League.

Până în minutul 69, singurele goluri din cele 5 partide se marcaseră în meciul Gaz Metan Mediaș – Poli Iași, unde gazdele conduceau cu 4-0.

În minutul 69, FC Hermannstadt marca împotriva lui FC Argeș și se salva pentru moment de la retrogradarea direct.

Următorul gol a venit în minutul 71, dar tot în meciul Gaz Metan – Poli, oaspeții marcând prin Cristea.

În același minut, UTA Arad rata un penalty, ce le-ar fi asigurat locul 2.

În minutul 80, Astra și Poli erau retrogradate, Hermannstadt și Voluntari mergeau la baraj și Chindia cu UTA ocupau primele două locuri și urmau să se întâlnească la barajul pentru Conference League.

Zaharia a marcat în minutul 82, reducând diferența de pe tabelă, tot la Gaz Metan – Poli (4-2).

Un singur gol, pe oricare din celelalte 4 meciuri, ar fi schimbat configurația clasamentului, singurele locuri sigure fiind cel al Chindiei, prima poziție, și al lui Poli, ultima.

Ultimul meci care s-a încheiat a fost FC Viitorul – Astra Giurgiu, cu golul marcat de gazde, în al șaselea minut suplimentar.

Astfel, Astra Giurgiu și Poli Iași au retrogradat direct, FC Voluntari și FC Hermannstadt merg la barajul pentru menținere în Liga 1 și Chindia Târgoviște cu UTA Arad vor juca barajul pentru Conference League.

 

Dinamo București – Chindia Târgoviște 0-0 (0-0)

FC Hermannstadt – FC Argeș 1-0 (0-0)
Marcatori: Scarlatache (min. 68)

FC Viitorul – Astra Giurgiu 0-0 (0-0)
Marcator: Chițu (min. 90+6).

FC Voluntari – UTA Arad 0-0 (0-0)

Gaz Metan Mediaș – Poli Iași 4-2 (3-0)
Marcatori: Valente (min. 9 și min. 10), Butean (min.16), Ze Manuel (min. 48)/ Cristea (min. 71), Zaharia (min. 82)

Clasament final: 7. Chindia 36p, 8. UTA 32p, 9. FC Viitorul 32p, 10. Gaz Metan Mediaș 32p, 11. Dinamo București 31p, 12. FC Argeș 31p, 13. FC Voluntari 28p, 14. FC Hermannstadt 26p, 15. Astra Giurgiu 24p, 16. Poli Iași 20p

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă