16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportFotbalChristophe Galtier: Paris St Germain numește un nou antrenor după ce s-a...

Christophe Galtier: Paris St Germain numește un nou antrenor după ce s-a despărțit de Pochettino

Paris St Germain l-a anunțat marți pe Christophe Galtier drept noul său antrenor, la scurt timp după ce campioana din Ligue 1 s-a despărțit de Mauricio Pochettino.

Galtier se alătură echipei PSG după ce a plecat luna trecută de la Nice, cu care a terminat pe locul cinci în Ligue 1, notează Euronews.

Francezul în vârstă de 55 de ani s-a alăturat la Nice în 2021, după anterior a condus-o pe Lille către primul său titlu în Ligue 1 din 2011 încoace. Înainte de a ajunge la Lille, Galtier a petrecut opt sezoane la Saint Etienne, unde a câștigat Cupa Franței în 2012-2013.

Numirea lui Galtier vine după ce președintele PSG, Nasser al-Khelaifi, a pus capăt speculațiilor privind francezul Zinedine Zidane, respingând informațiile potrivit cărora PSG ar fi fost în discuții cu câștigătorul Cupei Mondiale din 1998 pentru a deveni noul său antrenor.

Pochettino, care a fost numit de PSG în ianuarie 2021, a câștigat titlul Ligue 1 în 2021-22 și Cupa Franței în 2020-21, dar nu a reușit să se impună în Liga Campionilor.

PSG, de opt ori câștigătoare a campionatului, a fost vicecampioană a Ligii Campionilor în 2020, dar a fost eliminată în 16-imile de finală în sezonul trecut de Real Madrid, viitoarea campioană.

În ciuda faptului că a avut la dispoziție o echipă plină de vedete la PSG, cu Kylian Mbappe, Neymar și Lionel Messi în fruntea atacului, Pochettino nu a reușit să câștige celelalte trofee interne oferite, ridicând doar titlul de campion în sezonul trecut.

Pochettino părăsește PSG cu 55 de victorii, 15 egaluri și 14 înfrângeri.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Rectificarea bugetară aduce bani în plus pentru anumite domenii

Rectificarea bugetară ar urma să asigure fonduri pentru recalcularea pensiilor și plata indemnizațiilor de șomaj până la finele anului. Ordonanța a fost scoasă la...

România, cea mai ridicată inflație din UE pentru a șasea lună consecutiv

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a scăzut în luna august la 2,4%, de la 2,8% în iulie, conform datelor publicate miercuri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă