30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportCezar Preda: E grav pentru un partid care în 2004 a venit...

Cezar Preda: E grav pentru un partid care în 2004 a venit pe un mesaj anticorupţie să aibă asemenea oameni

Deputatul Cezar Preda, preşedintele Organizaţiei PDL Buzău, a declarat, marţi, că subiectul corupţiei interne de partid este o temă dureroasă şi şi-a exprimat speranţa că odată cu aplicarea noului Cod Etic vor pleca din PDL oamenii care au venit pe funcţii numai pentru a avea avantaje proprii, scrie Agerpres.

‘E grav pentru un partid care în 2004 a venit pe aşteptările românilor de a lupta împotriva corupţiei să avem în interiorul nostru asemenea oameni’, a declarat Cezar Preda, întrebat de presă cum comentează afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora Partidul Democrat Liberal ar putea obţine sub 25% la alegerile viitoare dacă nu-şi rezolvă problemele de corupţie internă.

“Dar, asta este, ne ducem crucea. Cred că sunt puţini în partid. Ei sunt scoşi acum la iveală de justiţie, să vedem cum se vor finaliza aceste cazuri şi să încercăm să prezentăm oamenilor, până la urmă, politicieni în Partidul Democrat Liberal care sunt altfel, care sun politicieni curaţi şi vor să facă ceva bun pentru acesată ţară”, a declarat Cezar Preda.

El a spus că pentru PDL această situaţie este una grea. “Nimeni nu poate să spună în PDL că ne e uşor şi ne doare foarte tare. Nu m-aş lega neapărat de ce s-a întîmplat la Cluj. Tot ce s-a întâmplat în ultimul timp. Orice politician dintr-un partid care nu se ridică la standardele partidului este o piatră de moară. Şi ne ducem această piatră de moară. Nu suntem acum ceea ce a aşteptat România să fim în ansamblu nostru”, a mai declarat democrat-liberalul.

Preda a mai spus că, o dată cu aplicarea noului Cod Etic al partidului, vor pleca din PDL “oamenii care au venit pe funcţii numai pentru a avea avantaje proprii”. “Dar nu sunt probleme numai în zona numiţilor. Avem probleme şi în zona aleşilor. Să sperăm că-şi vor demonstra nevinovăţia şi lucrurile vor intra în ceea ce înseamnă normalul în partidul nostru”, a mai spus deputatul PDL.

Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă