23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportCezar Preda despre reducerea numărului de parlamentari: Din negocieri va ieşi o...

Cezar Preda despre reducerea numărului de parlamentari: Din negocieri va ieşi o struţo-cămilă

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, referitor la reducerea numărului de parlamentari, că din negocierile din coaliţie va ieşi “o struţo-cămilă”, dar, în opinia sa, “cel mai rău ar fi” să nu fie luată nicio decizie.

“PDL rămâne dispus şi doreşte să fim 300 de parlamentari şi un Parlament unicameral, asta-i dorinţa noastră. Ce va ieşi din negocierile din coaliţie, nu ştiu. Cel mai rău ar fi să nu luăm o decizie. E mai rău să nu iei o decizie decât să iei o decizie, pe care o poţi perfecţiona şi să ne împingă înainte”, a spus Cezar Preda.

El a arătat că PDL doreşte Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, dar este într-o coaliţie.

“Acum suntem într-o coaliţie, am propus coaliţiei acest lucru şi e clar că nu ajungem la acest consens. O să facem o struţo-cămilă, aşa cum se întâmplă când negociezi într-o coaliţie şi unii au alte priorităţi sau alte păreri decât avem noi”, a adăugat Cezar Preda.

El a făcut aceste precizări după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu este de acord cu varianta coaliţiei de reducere a numărului de parlamentari la 388, el menţionând că varianta USL, care vizează 300 de parlamentari, este cinstită şi ar trebui să fie susţinută de politicienii PDL care sunt cinstiţi.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă