17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCei 7 golgheteri de la EURO 2020

Cei 7 golgheteri de la EURO 2020

Într-un fotbal tot mai modernist în care unii antrenori au renunțat să mai joace cu atacanți în primul-unsprezece, iar alții doar cu ”9 fals”, la Campionatul European de fotbal din această vară avem totuși un număr impresionant de golgheteri pur-sânge.

Am selectat în lista de mai jos, împreună cu tipsterii 10pariuri.ro, cei care vor oferi zilnic ponturi pariuri EURO 2020, doar 7 dintre ei, deși puteau fi mai mulți. Pe aceștia însă trebuie neapărat să-i urmărim, cine știe peste 4 ani câte ”vârfuri” vom mai vedea la echipele mari sau câți atacanți ”de careu”?

Încep prin a menționa că cei mai buni marcatori din 4 campionate de top vor fi prezenți la EURO. Din primele 5 campionate ale continentului doar Spania dă un golgheter ”străin”, pe Leo Messi. Din La Liga va veni însă Karim Benzema, reprimit în lotul Franței după 5 ani. Cu siguranță are multe de demonstrat în tricoul albastru, mai ales că vine după cel mai bun sezon al său la Madrid, unul în care a marcat de 23 de ori. Vezi aici programul meciurilor de la EURO 2020.

Pe lângă superstarul lui Real Madrid, așezăm alte câteva nume pe care obișnuim mai mereu să le asociem cu golul: 

Harry Kane a fost din nou golgheter în Premier League, pentru a treia oară în cariera sa. Atacantul lui Tottenham a continuat să livreze goluri pe bandă rulantă, chiar dacă a evoluat în mare parte în acest an sub comanda lui Jose Mourinho, un antrenor orientat mai mult spre defensivă. Englezul de 27 de ani a fost golgheter și la turneul final mondial din 2018 și este favorit să ia și ”Gheata de Aur” a turneului european.

Romelu Lukaku nu a primit titlul de capocannoniere în Serie A, însă nu pentru că nu ar fi avut un sezon prolific, ci doar pentru că în aceeași competiție s-a mai aflat și Cristiano Ronaldo. Atacantul Belgiei este un pivot clasic, probabil cel mai bun atacant din lume cu spatele la poarta adversă. Fizicul impunător îi permite să protejeze mingea în fața oricărui fundaș cât timp așteaptă sprijin din partea coechipierilor. Masivul atacant al lui Inter este omul de gol al belgienilor în cursa pentru trofeu.

Robert Lewandowski este cel mai bun marcator din campionatele de top ale Europei. A doborât recordul de aproape 50 de ani al lui Gerd Muller, reușind să marcheze de 41 de ori în doar 29 de meciuri jucate în acest sezon de Bundesliga. Sezonul lui Lewandowski a fost atât de bun încât a avut cu 13 goluri în plus față de următorul marcator din campionat.

 

Cristiano Ronaldo a trecut de borna de 700 de goluri în acest sezon. Mai e nevoie de prezentări? Golgheterul din Serie A (29 de reușite) vrea să-și ajute echipa națională să își păstreze titlul cucerit în 2016. Îl va avea alături pe un alt prieten al golului: Andre Silva. Atacantul lui Eintracht Frankfurt l-a depășit pe Erling Haaland în topul marcatorilor din Bundesliga și va împărți golurile la acest turneu cu CR7.

Încheiem lista de marcatori cu Kylian Mbappe, un jucător foarte diferit de profilul celor de mai sus. Nu îl recomandă forța, ci viteza. Nu e un atacant de careu, ci unul care are nevoie de spații. Totuși, a marcat de 27 de ori în tricoul lui PSG în Ligue 1 și s-a distrat în acest sezon cu defensiva Barcelonei. El e unul dintre cei care vânează titlul de golgheter la EURO 2020, dar are o grupă foarte dificilă, lucru valabil și pentru Ronaldo și Andre Silva.

Kane, Lewandowski și Lukaku evoluează în grupele cele mai ușoare, cu defensive mai permeabile. Tu pe care dintre ei ai paria că va ieși golgheter?

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă