23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportCeartă în Parlament pe Legea Minelor. Aura Vasile, către Ioan Oltean: Făceţi-vă...

Ceartă în Parlament pe Legea Minelor. Aura Vasile, către Ioan Oltean: Făceţi-vă o poză pe scaunul ăsta!

Deputaţii opoziţiei şi cei ai puterii au început noua sesiune legislativă cu un scandal în plen. Disputa s-a purtat pe modificările la Legea Minelor, care ar putea afecta şi exploatările de la „Roşia Montană”.

Astfel, totul a pornit de la un proiect legislativ care prevede ca autorităţilor publice locale pe teritoriul cărora se desfăşoară exploatarea să li se transfere o cotă de 5% din încasările la bugetul de stat cu titlul de redevenţă minieră.

În timp ce deputaţii opoziţiei au cerut ca discuţiile să fie purtate în Comisia de Industrii, unde de altfel să fie unificate toate modificările legii într-un singur proiect, reprezentanţii PDL s-au opus.

„Pentru noua situaţie creată în România de partidul de guvernământ prin solicitarea preşedintelui României de a transforma România într-un deşert, şi grupul meu solicită ca acest proiect să fie retrimis la Comisia de industrii, în condiţiile în care, în acest moment, mai sunt vreo patru-cinci proiecte de legi legate de modificarea Legii minelor, iar toate la un loc să facă parte dintr-un singur proiect de lege, în condiţiile în care şi pe alte proiecte de lege sunt foarte multe aberaţii”, a spus deputatul PSD Aura Vasile, citat de Mediafax.

„Sunt foarte multe organizaţii neguvernamentale care sesizează intenţia de a legifera infracţiunea. Eu cred că ar trebui să fim foarte atenţi. Sunt semnale care vin către Parlament, iar Parlamentul nu poate să ignore opinia publică”, a spus la rândul său Eugen Nicolăescu.

Schimb de replici între Ioan Oltean şi Aura Vasile

Preşedintele de şedinţă însă, PDL-istul Ioan Oltean, a refuzat să supună la vot retrimiterea proiectului la Comisii, spunând că un asemenea proiect nu se află înscris pe ordinea de zi. Social-democrata Aura Vasile a ţinut în acest context să-i atragă atenţia în stilul caracteristic.

„Aţi încălcat Regulamentul începând cu prima zi a acestei sesiuni. Domnule preşedinte, făceţi-vă o poză pe scaunul ăsta, că este ultima sesiune în care o să mai staţi pe el”, i-a spus Aura Vasile de la tribună lui Ioan Oltean. „Vise, vise, visaţi frumos!”, a replicat Oltean.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă