Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz

Ce sportivi români au cucerit cele mai multe medalii internaționale în 2019

Ministerul Tineretului și Sportului a făcut public un clasament al rezultatelor sportivilor români la competițiile internaționale oficiale din anul 2019.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.01.2020 - 14:23

În clasamentul difuzat de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), canotajul ocupă primul loc, cu un total de 27 de medalii obținute de-a lungul anului 2019 în probele olimpice.

Astfel, la Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz, România a reușit să cucerească două medalii de argint la categoria Seniori. De asemenea, la Campionatul Mondial de la Tokyo, juniorii români au obținut două medalii de aur și două medalii de bronz. Pe de altă parte, la Campionatele Mondiale de Tineret Under-23 de la Sarasota-Bradenton (Florida / SUA), sportivii români au obținut o medalie de aur și una de bronz.

În clasamentul difuzat pe MTS, după sportivii de la canotaj, pe locul al doilea se situează halterele cu 11 medalii olimpice obținute în probe olimpice în anul 2019, iar poziția a 3-a a clasamentului o ocupă tenisul de masă și scrima, fiecare cu câte 10 medalii.

Acestea sunt urmate de lupte (7 medalii), precum și de bob, sanie și atletism (câte 5 medalii).

Comentarii