0.4 C
București
duminică, 12 ianuarie 2025
AcasăSportCe acord a semnat Camera Deputaţilor cu Consiliul Concurenţei

Ce acord a semnat Camera Deputaţilor cu Consiliul Concurenţei

Președintele deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat că Camera Deputaților și Consiliul Concurenței au semnat, luni, un acord pentru consolidarea protecției concurenței economice. Acordul va bloca eventualele legi votate de Parlament care nu sunt în concordanţă cu prevederile europene, conform Mediafax. 

„Acum un an de zile am făcut angajamentul de a aduce un reprezentant al Consiliului Concurenţei în Parlamentul României, astfel încât comisiile parlamentare să înţeleagă anumite avertizări timpurii (…) ca să blocăm anumite alunecări către o legislaţie care nu este în concordanţă cu prevederile europene”, a declarat Valeriu Zgonea, la finalul ceremoniei de semnare a acordului de parteneriat dintre Camera Deputaţilor şi Consiliul Concurenţei.

Acordul de parteneriat are în vedere şi creşterea expertizei şi a pregătirii specifice, în domeniul concurenței, a personalului nou, angrenat din cadrul Camerei Deputaţilor şi Consiliului Concurenței, precum şi realizarea unor schimburi de materiale de informare referitoare la posibilităţile existente şi demersurile de urmat.

În baza acordului, „experţii Camerei Deputaţilor şi ai Consiliului Concurenței vor avea întâlniri lunare, în vederea stabilirii măsurilor concrete, viabile şi a soluţiilor optime identificate, raportate la impactul anticoncurențial relevat şi eforturile de advocacy pe parte de concurență şi vor conlucra pentru modificarea/completarea legilor și reglementărilor care limitează concurența”, se arată în documentul semnat.

Pentru îndeplinirea obiectivelor asumate de părţi, Consiliul Concurenței va desemna un reprezentant, cu titlul de „consilier onorific al președintelui Camerei Deputaților”, ca persoană de legătură în îndeplinirea obiectivelor asumate de părţi.

Preşedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că instituţia are în derulare şi un acord cu Guvernul, precizând că, spre deosebire de Guvern, care este obligat să ţină cont de poziţia Consiliului Concurenţei, Parlamentul este suveran şi nu este obligat să respecte recomandările CC.

Acordul de parteneritat dintre cele două instituţii este valabil de la data semnării până la 15 decembrie 2016.

Cele mai citite

Germania: Olaf Scholz este candidat principal al SPD în alegerile parlamentare din februarie

Social-democrații germani (SPD) l-au confirmat sâmbătă pe cancelarul Olaf Scholz ca principal candidat al partidului în alegerile parlamentare din februarie, relatează DPA. Doar câțiva delegați...

Daniel Funeriu exclude retragerea din cursa prezidențială. Cu cine se vrea în turul al doilea

Daniel Funeriu, care a anunțat că va candida independent la alegerile prezidențiale din luna mai, a exclus sâmbătă posibilitatea de a se retrage din...

DGASPC Mureș răspunde acuzațiilor CRJ după ce au fost sesizate nereguli foarte grave în patru centre

Directorul general al Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Hajnal Katalin Miklea, susține că cei 63 de copii cu dizabilități din cele...
Ultima oră
Pe aceeași temă